Dünyaca ünlü Concertgebeuw, Olten Filarmoni’yi ağırlıyor

Amsterdam'ın dünyaca ünlü konser salonu Concertgebeuw bir Türk orkestra ve şefini ağırlamaya hazırlanıyor. 14 Şubat'a özel konserde şef Murat Cem Orhan yönetimindeki Olten Filarmoni klasikleşmiş film müziklerini seslendirecek.

Kültür Sanat 25 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Murat Cem Orhan yönetimindeki Olten Filarmoni, Amstardam'ın dünya çapındaki salonu Concertgebeuw'da sahne alacak.

Dünyanın önde gelen konser salonlarından Concertgebeuw bir Türk orkestrasını ağırlayacak. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Amsterdam’ın prestijli salonunda şef Murat Cem Orhan yönetimindeki Olten Filarmoni müzikseverlerin karşısına çıkıyor. 10 yılı geride bırakan filarmoni orkestrası bu özel konserde klasikleşen film müziklerini seslendirecek.

Concertgebeuw’da bir ilk

70 müzisyenden oluşan Olten Filarmoni Amsterdam’daki Concertgebeuw’da Fransız klarnet sanatçısı Joe Cristophe’a eşlik edecek. Amsterdam’da her yıl yaklaşık dokuz yüz etkinliğin düzenlendiği Concertgebeuw salonunda ‘Valentine Classics at the Movies’ konserinin biletleri tükenmek üzere. Bu özel gecede konser repertuarında George Gershwin, Wolfgang Amadeus Mozart, John Williams, Leonard Bernstein, Ennio Morricone ve Nino Rota gibi isimlerin romantik eserleri yer alacak. Konser orkestranın bu salondaki ilk performansı.

Viyana’daki Musikverein ve Boston’daki Symphony Hall ile birlikte akustik bakımından dünyanın en iyi salonlarından biri olarak gösterilen Concertgebeuw tarihi ve her yıl yüzü aşkın konserin gerçekleştiği programıyla da Londra’daki Royal Albert Hall, Viyana’daki Musikverein, Hamburg’daki Elbphilarmonie gibi prestijli salonlar arasında.

Olten Sanat Vakfı İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten 10. yılını dolduran orkestranın sanata ve sanatçıya verdiği değeri somutlaştırmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesine başladıklarını söyledi. Fatma Olten  Concertgebeuw konserinden önce yaptığı açıklamada “Bu yolculuk bizi Olten Filarmoni Orkestrası’nın kuruluşuna götürdü. İlk klasik konserimizi 9 Aralık 2013’te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdik. Bugün itibariyle kadromuz 30 civarında sanatçıya ulaştı ve gelecek sezon kadromuzu daha da büyütmeyi hedefliyoruz” dedi. Olten “Amsterdam Concertgebeuw Konser Salonu izleyici olarak bile hayran olacağınız bir konser salonu iken dünyanın en prestijli salonlarından biri olan bu salonda konser verecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Bahçeden bir kültür merkezine Inspera BodrumBahçeden bir kültür merkezine Inspera Bodrum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.