90 yıllık çınar Ozan Sağdıç Türkiye tarihini anlatıyor

Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Ozan Sağdıç İstanbul Modern’deki “Fotoğrafçının Tanıklığı” sergisinde sanatseverlerle bir araya geliyor. Sağdıç bugün belgesel fotoğrafçılığı üstüne de bir söyleşi gerçekleştiriyor.

Kültür Sanat 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Serginin küratörleri Demet Yıldız Dinçer, Merih Akoğul ve danışmanı Dr. Ruhi Oğuz Sağdıç ve Ozan Sağdıç.

Türkiye tarihinin canlı tanıklarından fotoğrafçı Ozan Sağdıç’ın çektiği fotoğraflar İstanbul Modern’de. Mart ayında açılan Ozan Sağdıç: Fotoğrafçının Tanıklığı, sergisi Türk siyasetinin figürlerinden tarihi dönüm noktalarına geniş bir seçkiyi ziyaretçilerle buluşturuyor. Sergi kapsamında da bu akşam saat 18.00’de bir söyleşi düzenlenecek.

Ozan Sağdıç’tan belgesel fotoğraf üzerine

İstanbul Modern’de düzenlenecek söyleşide fotoğrafa başladığı yıllarda altın çağını yaşayan foto muhabirliğin ülkedeki en önemli temsilcilerinden olan Ozan Sağdıç’la üretimlerinin yanı sıra dünyada fotoğrafın en yaygın türlerinden olan belgesel fotoğraf üstüne konuşulacak. Söyleşinin moderatörlüğünü Demet Yıldız Dinçer, Merih Akoğul ve Dr. Ruhi Oğuz Sağdıç üstlenecek.

Sergide yer alan seçki ülkeye yön veren politikacılar, sanat ve edebiyatın önde gelen isimlerinin portrelerinin yanı sıra her alanda değişimin yaşandığı bu yıllarda çalışanları, eğlenenleri, kısacası sıradan insanlarla dolu sokak hayatını hümanist bakış açısıyla yansıtan siyah beyaz ve renkli 127 fotoğraftan oluşuyor. 1950’lerden başlayarak ülkenin görsel bir panoramasını izleyiciyle buluşturan sergi fotoğrafların üretildiği teknik ve dönemi de vintage baskılar ve Hayat dergisinden örneklerle aktarıyor.

Diplomatik krizin gölgesinde 10 maddede Elgin MermerleriDiplomatik krizin gölgesinde 10 maddede Elgin Mermerleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.