Paul Auster’dan son bakış

Salı günü 77 yaşında hayatını kaybeden ABD'li yazar Paul Auster'ın son fotoğrafını eşi Siri Hustvedt sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafta yazar yeni doğan torununa umutla bakıyor.

Kültür Sanat 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Paul Auster'ın paylaşılan son fotoğrafı. Fotoğraf: Siri Hustvedt.

Bu kare salı günü 77 yaşında hayatını kaybeden ABD’li yazar Paul Auster’ın son fotoğrafı. Hayranlıkla baktığı bebek ise torunu Miles Auster Hustvedt Ostrander.

Fotoğrafı Auster’ın eşi Siri Hustvedt paylaştı. Hustvedt uzun bir metinle anneanne olmanın hissettirdiklerini yazdı, kızına ve torununa sevgisini anlattı. Bu güzel gelişmeleri yazarken geçen seneden beri kanser tedavisi gören Paul Auster’ın tedavisine dair ayrıntılar verdi. Olağanüstü koşullarda yaşadıklarını, tedavi sürecinin tüm aile için çok zorlayıcı olduğunu söyledi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siri Hustvedt (@sirihustvedt)

“Paul’un ‘kanser ülkesindeki’ ikameti, nedeniyle aylardır her gün olağanüstü hal koşullarında yaşıyoruz. Paul’un maruz kaldığı hasarı onarmak için yapılan tedavi ve hastaneye kaldırılmanın acımasız etkilerini  yalnızca bazı hastalar yaşıyor. Kansere yönelik agresif tedaviler, ölüm de dahil olmak üzere riskler taşır. Ama aynı zamanda tedavi edilmezse hastalık mutlaka hastayı öldürecektir. Dolayısıyla risk almak mantıklıdır. Bu durum ne hastanın, ne de hastayla birlikte yaşayan ve ona bakan kişinin işini kolaylaştırmıyor. Ve çoğu zaman önlerinde bir hayat olmayan genç hastaları düşünüyorum. Yaşlı hastanın arkasında çok fazla sevgi ve yaşanmışlık var. Zaten şimdilik acil bir durum yok ve ileride ne olacağından emin olmasak da Paul hastaneden taburcu edildi; en azından şimdilik acil durumdan kurtulduk. Ve şimdi sevecek yeni bir insan, torunumuz var.”

Hustvedt’ın bu paylaşımından sonra Paul Auster hayatını kaybetti. Tıpkı eşinin söylediği gibi arkasında edebiyat tarihine geçmiş 34 kitap, çokça sevgi ve yaşanmışlık bırakarak, torunuyla vakit geçirerek.

Paul Auster anlatıyor: Hayat çok kısa, çok kırılgan, çok gizemliPaul Auster anlatıyor: Hayat çok kısa, çok kırılgan, çok gizemli

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.