Pekinel Kardeşlere büyük onur: Yaşam Boyu Başarı Ödülü onların

Türkiye'nin dünya çapında tanınan piyanist kardeşlerine büyük onur. Güher ve Süher Pekinel Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri (ICMA) tarafından verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Kültür Sanat 7 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Güher ve Süher Pekinel kardeşler ICMA'den Yaşam Boyu başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Dünyanın en iyi piyano ikilileri arasında gösterilen Güher ve Süher Pekinel kardeşler prestijli bir ödülün sahibi oldu. Klasik müziğin yanı sıra modern müzik repertuvarından da eserler seslendiren piyanist kardeşler Klasik Müzik Ödülleri’nin (ICMA) Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Dünyanın klasik müzik alanında en önemli uluslararası ödüllerinden biri kabul edilen ICMA (International Classical Music Awards) ödül töreni 12 Nisan’da İspanya’nın Valencia kentinde.

Pekinel Kardeşler: Müziğin evrensel dilini herkesle paylaşmaya devam edeceğiz

ICMA Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Pekinel Kardeşler şu açıklamayı yaptı: “Kariyerimiz boyunca klasik müzik dünyasının öncü isimleriyle çalışma şansı yakalamamız bizi her anlamda zenginleştirerek bulunduğumuz noktaya taşıdı. Bu yolculukta bize ilham veren, yolumuza ışık tutan herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bilgi ve deneyimlerimizi gençlere aktardığımız eğitim misyonumuzda bizleri destekleyen herkese müteşekkiriz. Uzun aşamalardan geçerek geldiğimiz kariyer yolculuğumuzda ülkemize de birikimlerimizi aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası arenada yolunu açtığımız müzisyenleri bugün önemli konser salonlarında ve yarışmalarda kazandıkları birinciliklerle izliyoruz. Yaşamımız boyunca müziğin evrensel dilini herkesle paylaşmaya devam edeceğiz.”

Devlet Sanatçısı unvanı sahibi Pekinel Kardeşler Boğaziçi Üniversitesi’den “Onursal Doktora”nın yanı sıra ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü de almıştı. Piyanist kardeşler Türkiye’de müzik eğitimine katkıları dolayısıyla Sevda-Cenap And Vakfı’nın Altın Madalya’sının da sahibi. Alışılagelmişin dışına çıkarak konserlerinde piyanolarını yan yana ve bir metre arayla yerleştiren kardeşler eserleri göz teması kurmadan icra etmeleriyle dünya çapında ün sahibi.

Klasik müzik yorumculuğunu ve sanatsal yaratıcılığı en üst düzeyde desteklemek amacıyla 2011 yılından bu yana verilen ICMA’nın töreni Valencia’nın sembol yapılarından Palau de la Musica’daki konserle pek çok televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayınlanacak. Törendeki konseri Alexander Liebreich yönetimindeki Orquesta de València verecek.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev'i takdimimizdirHenüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.