Pen 2024 Şiir Ödülü Enis Batur’a

150'yi aşkın kitabıyla Türkçenin en üretken yazarlarından biri olan Enis Batur Pen 2024 Şiir Ödülü'nün sahibi oldu. Ödül verilmesinin gerekçelerinden biri Batur'un geniş yelpazedeki üretimi.

Kültür Sanat 22 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Pen Yazarlar Derneği 2024 Şiir Ödülü’nün sahibi Enis Batur oldu.

Yazı hayatına film eleştirileriyle başlayan Batur şiir, deneme, roman türünde eserler kaleme aldı. İlk kitabını 1973’te yayınlayan Batur 150’yi aşkın kitabıyla Türk edebiyatının en verimli yazarlarından biri. Yazı, Gergedan, Şehir, Sanat Dünyamız, Geceyazısı gibi dergiler çıkaran, televizyon ve radyo programları yapan Batur 2017’den beri Kırmızı Kedi Yayınları’nın genel yayın yönetmeni.

Enis Batur’a verilen ödül gerekçesini PEN Başkanı Zeynep Oral şu sözlerle açıkladı:

“Edebiyatın birçok alanında, özellikle şiir, deneme, roman, eleştiri alanlarında eser veren, eserlerinde Doğu ve Batı kültürünü harmanlayan, bunların yanı sıra editörlük, yayıncılık, dergicilik gibi geniş bir yelpazede sürekli üreten, kendi deyişiyle ‘Edebiyat İnsanı’ Enis Batur’u kutluyoruz. Ve bu yıl bize sunacağı 2024 Şiir Manifestosu’nu merakla bekliyoruz.”

10Haber Berlinale günlüğü: 'En Sevdiğim Kek' ödüle yakın bir İran filmi10Haber Berlinale günlüğü: ‘En Sevdiğim Kek’ ödüle yakın bir İran filmi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.