Pera Müzesi’nde Beethoven’dan Prokofiev’e müzikal bir yolculuk

Pera Müzesi 4 Mayıs'ta Beethoven ile Prokofiev eserlerinin seslendirileceği konsere ev sahipliği yapacak. İtalyan bir baba ile Japon bir annenin çocuğu olarak Türkiye'de büyüyen kemancı Mina Aoki-Girardelli'nin konseri Elçiler ve Ressamlar Salonu'nda

Kültür Sanat 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Pera Müzesi Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerinin 100. yılında bir konsere ev sahipliği yapacak. 4 Mayıs saat 19.30’da yapılacak konserde keman sanatçısı Mina Aoki-Girardelli performans sergileyecek. ‘Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk’ adlı konserde Türkiye’de yaşayan yarı İtalyan, yarı Japon genç kemancıya piyanist Çağdaş Özkan eşlik edecek.

Elçiler ve Ressamlar Salonu’nda klasik müzik yolculuğu

Pera Müzesi’nin daimi koleksiyonu Elçiler ve Ressamlar Sergi Salonu’nda gerçekleşecek konserde Ludwig van Beethoven, Pablo de Serasate Fritz Kreisler ve Sergey Prokofiev’in eserlerinden oluşan bir repertuvar seslendirilecek. Konseri izlemek isteyen müzikseverler, müze biletiyle etkinliğe katılabileek.

Eğitimini Hollanda’da sürdüren 16 yaşındaki genç kemancı Mina Aoki-Girardelli yaşamının büyük bölümünün geçtiği İstanbul ile sıkı bir bağa sahip. Eğitimine burada başlayan ve sık sık da İstanbul’da konserler veren genç müzisyen beş yaşından beri keman çalıyor. Türk diplomasi tarihinden tabloların yer aldığı bu özel salondaki performansında genç kemancıya eşlik edecek olan Çağdaş Özkan Türkiye’nin önde gelen duo piyanistleri arasında gösteriliyor.

Şarkılar seni söyler dillerde marş adınŞarkılar seni söyler dillerde marş adın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.