Pilotunuz Bruce Dickinson konuşuyor: Uçuşa hazır mısın İstanbul?

2024 yazında ses getirecek konserler bir bir açıklanmaya başladı. Iron Maiden'ın solisti, heavy metal camiasının efsanesi ve dahi göklerin maharetli pilotu Bruce Dickinson 19 Temmuz 2024'te Küçükçiftlik Park'ta solo projesi kapsamında konser verecek.

Kültür Sanat 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul, 2024’te belli ki oldukça hareketli bir yaz geçirecek. Birkaç gün önce açıklanan Andrea Bocelli konserinin ardından bu kez de bir başka efsane İstanbul’u şereflendirecek. Heavy metalin efsane topluluğu Iron Maiden’ın solisti Bruce Dickinson solo projesi kapsamında 19 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak. Daha önce Iron Maiden ile birlikte İstanbul’da konser veren müzisyen bu kez grup arkadaşları olmadan müziksverlerle buluşacak. İngiliz müzisyen daha önce Iron Maiden ile birlikte 1998 ve 2013’te İstanbul’da konser vermişti.

Bruce Dickinson solo projesiyle geliyor

Yedinci solo albümü ‘The Mandrake Project’i duyuran ve geçen hafta ‘Deep Cuts’ adlı bir EP yayınlayan Bruce Dickinson, Avrupa turnesi kapsamında çok sevildiği İstanbul’da sevenleriyle buluşacak. Konserin biletleri yakında satışa çıkacak. Konser duyurusu müzisyenin resmi sitesinde duyurulduktan sonra Türkiye’deki heavy metal dinleyicileri büyük sevinç yaşamaya başladı. 65 yaşındaki müzisyen enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden devam ettiği müzikal yolculuğunda heavy metalin yanı sıra opera sahnelerinde de son yıllarda boy göstermeye başladı.

Savaşın gölgesinde uçağıyla Saraybosna’ya inmişti

Rock camiasında Freddie Mercury’nin ardından opera salonlarına transfer olan ikinci isim konumundaki Bruce Dickinson, girişimci yönünün yanı sıra havacılığa olan tutkusuyla da biliniyor. Grubu Iron Maiden’ın tüm turnelerinde uçağın pilot koltuğuna oturan İngiliz müzisyen bu önemli görevi yıllardır üstlenmeye devam ediyor. 20. yüzyılın en kanlı savaşlarından birine tanıklık eden Bosna Hersek’te konser vermeye karar veren müzisyen, burada tarihe geçen bir olay aimza atmıştı.

1994 yılında savaşın en kanlı döneminde kendi kullandığı uçakla Saraybosna’ya inen ve burada konser veren Bruce Dickinson, bu hareketiyle özellikle Batı kamuoyunda yaşanan katliamlara dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu anlamlı konserin hikâyesini anlatan ‘Scream for me Sarajevo’ belgeseli 2015 yılında yayınlanmıştı. ‘Elm Sokağı Kâbusu 5’ filminin müziklerine de imza atan İngiliz müzisyen, Discovery Channel için hazırladığı uçaklarla ilgili bir belgeselin sunuculuğuna da üstlenmişti.

Dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli'den Türkiye konseri öncesi barış mesajıDünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli’den Türkiye konseri öncesi barış mesajı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.