Platformlarda bu ay: Bir yanda Ayzek diğer yanda Matilda

Eylülde herkes şehre dönüyor. Platformlar da yeni dizi ve filmlerle seyirciye "Hoş geldiniz" diyor. Eski dostumuz Ayzek'ten yeni neslin 'Sex And City'sine, 'Kulüp'ten merakla beklenen 'The Continental'e kadar platformlarda herkes için zengin bir seçenek var...

Kültür Sanat 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

PANDEMİ MAĞDURU AYZEK’İN BİR GECESİ

Ayzek İle Bir Gece

Cem Yılmaz, Netflix için ‘Kara Komik Filmler’ serisinde yer alan Ayzek karakterini anlatan bir spin-off filmi çekti. Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Ahsen Eroğlu, Celal Kadri Kınoğlu, Nilperi Şahinkaya, Özge Özberk ve Bülent Şakrak yer alıyor.

Film, yıllardır vapurlarda garsonluk yapan Ayzek’in (Cem Yılmaz) pandemi sırasında işsiz kalıp bir otelde gece vardiyasında çalışmasını anlatıyor. Ayzek’i oteldeki ilk gecesinde çok ilginç olaylar beklemektedir. ‘Ayzek İle Bir Gece’, 29 Eylül’de Netflix’te gösterime girecek.

SUÇ OTELİNDEN MANZARALAR

The Continental

İlk filmi  2014’te  gösterime giren, başrolünde Keanu Reeves’in bulunduğu John Wick serisi dünya çapında büyük hasılat elde etti ve azımsanamayacak bir hayran kitlesine sahip oldu. Filmin bu büyük başarısı üzerine yapımcılar John Wick evrenini genişletmeye ve filmden bir dizi çıkartmaya karar verdiler.

Amazon Prime’da gösterime girecek olan mini dizi, Ian McShane’in canlandırdığı Winston Scott’ın, yeraltı suç dünyasının üyeleri için tarafsız bir bölge işlevi gören ve dünyanın her yerinde bulunan bir oteller zinciri olan The Continental’ı nasıl ele geçirdiğini anlatıyor. Mel Gibson’ın da rol alacağı üç bölümlük  dizinin ilk bölümü 22 Eylül’de yayınlanacak.

KARISININ PEŞİNDEN GİDEN ADAM

The Changeling

Victor LaValle’nin aynı isimli fantastik romanından televizyona dizisi olarak uyarlanan korku dizisi ‘The Changeling’, AppleTV’de gösterime girecek.

‘The Changeling’, kitap satıcısı olan Apollo Kagwa’nın hikayesini anlatıyor. Apollo Kagwa, nadir kitaplar alıp satan bir adamdır. Eşi ve oğlu ile birlikte sıradan bir hayat süren Apollo’nun karısı Emma işlediği suçun ardından ortadan kaybolur. Eşinin ortadan kaybolmasının ardından Apollo korkutucu karakterlerin yer aldığı sıra dışı bir labirente sürüklenir. Gerilim, korku, fantazi türünün izleyicileri diziyi ilgiyle bekliyorlar.

YENİ KUŞAĞIN ‘SEX AND THE CITY’Sİ

Aşk Hakkında Bildiğim Her Şey / Everything I Know About Love

‘Aşk Hakkında Bildiğim Her Şey’, BBC yapımı yedi bölümlük bir mini dizi. Dizi İngiliz yazar Dolly Alderton’ın aynı isimli kitabından uyarlanmış genç yetişkin hikayesi olup, Londra’da aynı evi paylaşan dört genç kadının hayatı tanıma, aşkı ve kendini bulma öykülerini anlatıyor.

Başrollerinde  Maggie olarak  Emma Appleton, Birdy rolünde Bel Powley, Nell rolünde Marli Siu ve Amara rolünde Aliyah Odoffin’in  yer aldığı dizi yeni jenerasyonun ‘Sex and the City’si olarak değerlendiriliyor. Dizi, 22 Eylül’den itibaren Bein-Connect’te izlenilebilecek.

BU KULÜP AYAKTA KALACAK

Kulüp / 2. Sezon

Senaryosu Rana Denizer’in ailesinin hayatından esinlenerek, Aysin Akbulut ve Necati Şahin ile birlikte yazdığı dizinin ilk sezonunun oyuncu kadrosunda Gökçe Bahadır, Barış Arduç, Asude Kalebek, Salih Bademci, Fırat Tanış ve Metin Akdülger yer almıştı. İyi bir reyting yakalayan ‘Kulüp’ dizisinin ilk sezonunda, 1950’li yıllarda İstanbul’da Beyoğlu civarında Seferad Yahudisi Matilda ve kızı Raşel’in hayatı çevresinde gelişen olaylar anlatılıyordu.

İkinci sezonun konusu ise şöyle: 1960’lı yılların İstanbul’unda geçmeye devam edecek olan hikâye, Rana’nın Kulüp’ün büyülü dünyasına hayranlıkla büyüdüğü bir ortamda şekillenecek. Matilda ve Çelebi, Kulüp’ü zorluklara rağmen ayakta tutabilmek için ellerinden geleni yaparken, Raşel’in Rana ile kendi ailesini kurma mücadelesi de dizinin yeni sezonunun önemli bir parçasını oluşturacak. İkinci sezonda Kulüp ailesi, birbirine daha güçlü bir şekilde kenetlenerek zorluklarla başa çıkmaya çalışacak. Dizinin hayranları ikinci sezonu 15 Eylül’de Netflix’te izleyebilecekler.

SÜPER GENÇLERİN DE SORUNLARI VAR

Gen V

Amazon Prime’ın dünya çapında ses getiren süper kahraman satiri ‘The Boys’ dizisi de kendisine bir spin-off yarattı. ‘The Boys’ evreninde geçen dizi sadece genç süper kahramanların eğitim görmek için gidebildiği Godolkin Üniversitesi’nde geçiyor. Süper güçlere sahip olsalar da gençlik sorunlarından muaf olmayan gençler, popülerlik, aşk ilişkiler, sınavlar gibi sorunlarla baş etmeye çalışırken aralarından bir grup okulda büyük ve kötü bir şeyler döndüğünü fark ediyor. 29 Eylül’de Amazon Prime’da gösterime girecek olan ‘Gen V’yi özellikle ‘The Boys’ hayranları heyecanla bekliyor.

BEBEK GROOT VE MACERALARI

I Am Groot / 2. Sezon

‘Galaksinin Koruyucuları’ serisinin çok sevilen karakteri Bebek Groot 2022’de kendisine ait bir diziye sahip olmuştu. Vin Diesel’ın seslendirdiği Bebek Groot, fotorealizm tekniği ile hayata geçirilen ‘I am Groot’ isimli dizide, büyümeye devam ederken yine başını belaya sokup sıra dışı karakterlerle birlikte maceradan maceraya koşmaya devam edecek. ‘I am Groot’un ikinci sezonunu 6 Eylül’den itibaren Disney+’ta izleyebilirsiniz.

Platformlarda bu hafta: Klasiklerden bugüne suç dizileriPlatformlarda bu hafta: Klasiklerden bugüne suç dizileri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.