Platformlarda bu hafta: Yeni yılda kendinizi iyi hissetmeniz dileğiyle

Yeni yıl vesilesiyle kendini iyi hisset filmleri arasında bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? 'Özel Bir Kadın'dan 'Tatil'e, 'Evde Tek Başına'dan 20. yılında yeniden vizyona giren 'Aşk Her Yerde'ye bir seçki. İyi seyirler ve mutlu yıllar...

Kültür Sanat 29 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

HAYATIMIZI DEĞİŞTİREBİLİR MİYİZ?

TATİL / THE HOLIDAY

Tüm zamanların en iyi ‘kendini iyi hisset’ filmlerinden birisi kuşkusuz ki ‘The Holiday’dir. Başrollerinde Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law ve Jack Black’in oynadığı romantik komedi  ‘Tatil’ özellikle kadınların kalbini çalmayı başardı.

Iris (Kate Winslet) ve Amanda (Cameron Diaz) yakın zamanda aşk hayatlarında hayal kırıklarına uğramış iki kadındır. Amanda New York’ta yaşamakta ve film fragmanları hazırlamaktadır. İnternette tatil yerleri ararken, evlerini herhangi biriyle bir süreliğine karşılıklı değiştirmesine olanak sağlayan bir site bulurlar. Amanda, İngiltere’deki Iris’in evi için onunla iletişime geçer ve karşılıklı olarak evlerini yılbaşına kadar değiştirme kararı alırlar.

Amanda, Iris’in küçük kır evine, Iris de Amanda’nın ultra lüks malikanesine yerleşir oysa değiştirdikleri tek şey evleri değildir. Iris, Amanda’nın iş arkadaşı Miles’a (Jack Black), Amanda ise Iris’in yakışıklı erkek kardeşi Graham’a aşık olacaktır.

İşte size harika, iç ısıtan, film bittiğinde kendinizi çok iyi hissettiren ve yılbaşı temasına da son derece uygun bir film… Filmi Netflix’te izleyebilirsiniz.

* ‘Zoraki Tatil’, ‘Bir Şans Daha’, ‘Sleepless in Seattle’ gibi filmleri sevdiyseniz eğer ‘Tatil’i de beğenebilirsiniz.

BAŞKA TÜRLÜ BİR ŞEY: 90’LAR ROMANTİZMİ

ÖZEL BİR KADIN / PRETTY WOMAN

Gencecik bir Julia Roberts, yakışıklılığının doruğunda bir Richard Gere. 80’ler yeni bitmiş, 90’lar yeni başlıyor. Belki de ‘kendini iyi hisset’ filmlerinin bir numarası olan bu nostaljik ve klasik romantik komedi bu hafta Netflix’e yüklendi.

Son derece varlıklı bir işadamı olan Edward (Richard Gere) gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian (Julia Roberts) isimli oldukça çekici bir hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur.

Harika müzikleri ve yürek ısıtan senaryosu ile romantik komedilerin en başarılı örneklerinden biri olan ‘Özel Bir Kadın’ın içinde olmadığı bir kendini iyi hissettiren filmler listesi yapmak düşünülemezdi.

Notting Hill, Mu Best Friend’s Wedding, When Harry Met Sally gibi filmleri sevdiyseniz Pretty Woman’ı beğenebilirsiniz.

BİR TUTAM SEVGİ HERKESE İYİ GELİR

AŞK HER YERDE / LOVE ACTUALLY

‘Dört Nikah Bir Cenaze’, ‘Bridget Jones’un Günlüğü’  gibi filmlere imza atmış olan İngiltere’nin romantik komediler kralı Richard Curtis’in ‘Aşk Her Yerde’ filmi efsanevi kadrosunun da etkisi ile kısa sürede kült kategorisine yükseldi ve sadece İngilizlerin değil tüm dünyanın, özellikle de yeni yıl sezonunda en çok izlediği filmlerden biri oldu.

Curtis verdiği bir röportajda filmini şöyle anlatıyor: “Aslına bakarsanız ‘Aşk Her Yerde’ projesinin nasıl başladığını pek hatırlamıyorum. Kimbilir belki de bunun sebebi, herhangi bir filmi yapma kararımın uzun bir süreç gerektirmesidir. Buna karar vermem de üç yıl sürdü diyebilirim. Eğer romantik filmler yazmaya devam etmek istiyorsam, hayatımın bundan sonrasını bu tip senaryolara harcamam gerektiğini düşünmüştüm. Bu yüzden dokuz-on tane farklı öyküyü aynı anda yazmaya karar verdim. Ailemle birlikte uzun bir tatile gitmiştim. Plajdaki uzun yürüyüşler sırasında işim gücüm öyküleri düşünmekti. Kendi geçmişimden küçük olayları aklıma getirip, bunlara, tanıdığım insanların yaşamından kesitleri ekledim. Böylelikle ‘Aşk Her Yerde’nin öyküsel çizgisi yavaş yavaş da olsa gelişmeye başladı. Genel kanıya bakacak olursak, her tarafımızın nefret ve hırsla çevrili olduğu bir dünyada yaşamaktayız. Ancak ben durumu öyle görmüyorum. Bence her yerde aşk var.”

Başlıca rollerinde Alan Rickman, Bill Nighy, Colin Firth, Emma Thompson, Hugh Grant, Liam Neeson ve Keira Knightley gibi isimleri barındıran film Noel yaklaşırken Londra’da yaşanan on ayrı aşk hikayesini anlatıyor. “Aşk Her Yerde” film bittiğinde kendinizi iyi hissedeceğinizi garanti eden filmlerden birisi. Filmi Netflix’te izleyebilirsiniz.

* ‘Notting Hill’, ‘Dört Nikah Bir Cenaze’ ve ‘Tatil’ gibi filmleri sevdiyseniz eğer ‘Aşk Her Yerde’yi beğenebilirsiniz.

BİR YILBAŞI KLASİĞİ: EVDE UNUTULAN ÇOCUK

EVDE TEK BAŞINA / HOME ALONE

John Hughes’in senaryosunu ve Chris Colombus’un yönettiği, tüm zamanların en iyi “kendini iyi hisset” filmlerinden biri olan “Evde Tek Başına” hem size aynı hem de çocuklarınıza keyifli zaman geçirmeyi vaat ediyor. Çocuklarla beraber kahkahalarla izleyebileceğiniz film eski ama asla eskimeyen tertemiz bir aile komedisi.

Küçük Kevin(Macaluay Culkin) , ailesi Fransa’ya tatile giderken yanlışlıkla evde unutulur. Yalnız kaldığını farkettiği anda, evini de hırsızlara karşı korumak zorunda kalacağını anlar.

Bu sırada sokaklarına dadanan horsıHarry ve Marv’ın niyeti, Kevin’in mahallesindeki tüm evleri soymaktır. Kevin’in evinin kolay lokma olmayacağını acı deneyimlerle öğreneceklerdir.

* ‘Uncle Buck’, ‘Jingle All The Way’, ‘Gremlins’ ve ‘Goonies’ gibi filmleri sevdiyseniz eğer ‘Evde Tek Başına’yı beğenebilirsiniz.

BİRİLERİ MUTSUZ OLMAK İSTEMİYOR

GRİNÇ / GRINCH

Yine çocuklarınızla beraber izleyebileceğiniz, ailenin ve arkadaşların önemini anlatan bir ‘kendini iyi hissettiren’ çizgi film var sırada. Who köyünden ayrılarak dağın başında, kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediği mağarasında yaşayan Grinch’e yalnızca sadık köpeği Max eşlik etmektedir. Günlük yaşamın sukünetinden memnun olan Grinch’in kabusu ise, Noel kutlamalarına aşırı düşkün olan Who halkının yıl sonu başlayan coşkusudur.

Bu yıl kutlamaların daha da coşkulu olacağının ilan edilmesi sonucu, Grinch bu coşkuyu yok etmek adına, Noel Baba kılığına girerek yılbaşını çalmaya karar verir. O sırada köyde yaşamakta olan küçük Cindy-Lou ise arkadaşlarıyla birlikte Noel gecesinde Noel Baba’yı yakalayıp, bekar annesine yaptığı yardımlar için teşekkür etme planı yapmaktadır. İkilinin Noel planları birbirlerini nasıl etkileyecektir?

Amerika’nın en önemli çocuk kitapları yazarı Dr. Seuss’un en meşhur hikayelerinden biri olan Grinç’in bu çok keyifli çizgi filmini   Netflix’te izleyebilirsiniz.

* ‘Shrek’, ‘Sing’, ‘Trolls’ gibi çizgi filmleri sevdiyseniz eğer ‘Grinç’i  beğenebilirsiniz.

Platformlarda bu hafta: Güç savaşlarıPlatformlarda bu hafta: Güç savaşları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.