Puantiyelerden dans eden balkabaklarına: Yayoi Kusama Avustralya’da

'Puantiyelerin prensesi’ olarak bilinen Yayoi Kusama'nın son sekiz yılda yaptığı eserler Avustralya’da sanatseverlerle buluşacak. Sanatçının ülkedeki en büyük retrospektifinde 180 eser sergilenecek.

Kültür Sanat 21 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kusama, 15 Aralık 2024 - 21 Nisan 2025 tarihleri arasında Avustralya'da.

‘Puantiyelerin prensesi’ olarak bilinen Yayoi Kusama’nın son sekiz yılda yaptığı eserler Avustralya’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yaşayan en önemli avangard sanatçılardan Kusama’nın Avustralya’daki National Gallery of Victoria’da açılacak sergisinde sanatçının 180 eseri yer alacak. Yayoi Kusama isimli sergide sanatçının daha önce hiç görülmemiş birçok eseri dahil 180’den fazla eser yer alacak.

Serginin önemli bir özelliği aynalı sonsuzluk odaları dahil Kusama’nın ikonik enstalasyonlarının da yer alacak olması. Şu anda özellikle sergi için geliştirilmekte olan yeni, daha önce hiç görülmemiş bir kaleidoskopik sonsuzluk aynası odası dünya prömiyerini Melbourne’de yapacak.

Kusama başlıklı sergi kronolojik sırayla ilerleyecek.1930’ların sonları ile 1950’lerin başları arasında sanatçının Japonya’nın Matsumoto şehrinde yaşarken yaptığı eskizler, çizimler ve resimlerle başlayan kronolojik sıra 1950’lerin sonlarında Seattle’da ve daha sonra New York’ta yaşadığı zamanlarla devam edecek.  Sergide ayrıca fotoğraflar, filmler, mektuplar, dergiler ve posterler de dahil olmak üzere sanatçının kendi arşivinden alınan nadir görülen materyaller de izleyicilerle buluşacak.

Beş metrelik dans eden dev balkabağı

Serginin Avustralya prömiyerini özel kılan başka parçalar da var. Beş metre yüksekliğinde bronz bir heykel olan ‘Dancing Pumpkin’in (Dans eden balkabağı) Avustralya’da ilk kez sergilenecek. Kusama’nın ‘Infinity Room’ isimli yeni çalışması ise en çok ilgi çekmesi beklenen eserler arasında. Kusama’nın alametifarikası olan puantiyeler de izleyicileri bekliyor. İlk kez 2013’te gerçekleştirilen ‘Dot Vision’ eseri ise National Gallery of Victoria International’ın salonunda yer alacak.

Sergi 15 Aralık 2024 – 21 Nisan 2025 tarihleri arasında Avustralya’daki National Gallery of Victoria’da.

Milyarder kadın sergideki portresini beğenmedi, 'İndirin şunu' dedi; şimdi o portreyi bütün dünya gördüMilyarder kadın sergideki portresini beğenmedi, ‘İndirin şunu’ dedi; şimdi o portreyi bütün dünya gördü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.