Tablo Rembrandt’a ait çıkınca fiyatı bine katlandı

17. yüzyıla ait bir tabloya iki yıl önce 14 bin dolar değer biçilmişti. Tabloyu alan koleksiyoner araştırmaları sonucunda tablonun Hollandalı ressam Rembrandt'a ait olduğunu ortaya çıkardı. Tablonun değeri 14 milyon dolara çıktı.

Kültür Sanat 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tablonun rembrandt'a ait olduğu anlaşılınca değeri 14 milyon dolara fırladı.

İki yıl önce bir koleksiyonerin satın aldığı tablonun kaderi gerçekler ortaya çıkınca değişti. 14 bin dolara satın aldığı tablonun geçmişini kurcalayan ve araştırmalar yapan koleksiyoner bir süre sonra çarpıcı gerçekle karşılaştı. 17. yüzyıla ait tablo Hollandalı ünlü ressam Rembrandt’a aitti.

Rembrandt’a ait tablonun fiyatı bin kat yükseldi

Dailymail’in aktardığına göre ‘Kralların Hayranlığı / The Adoration of The Kings’ adlı yağlıboya tablo 2021 yılında Christie’s tarafından satışa çıkarılmıştı. Satıştan önce yapılan açıklamada tablonun Rembrandt döneminde yaşamış bir ressama ait olduğu belirtilmişti. Tabloyu o dönemde 14 bin dolara satın alan koleksiyoner müzayede evinin paylaştığı bilgilerle yetinmeyip daha detaylı bir araştırma yapmaya başladı.

X-ray analizi ve kızılötesi görüntüleme yöntemleri kullanılarak yapılan araştırma sonucu tablonun Rembrandt imzalı olduğu ortaya çıktı. 26×21 cm ölçülerine sahip küçük boyutlu tablo üzerinde yapılan araştırmalar ve ortaya çıkan bulgu üzerine eserin değeri birden bin kat artarak 14 milyon dolara çıktı. 6 Aralık 2023’te Sothesby’s’de satışa sunulan fakat alıcı bulamayan tabloyla ilgili bu gerçek ortaya çıktıktan sonra şimdi yeni bir satış süreci var. Tabloya 14 milyon dolar vermeyi kabul eden garanti bir alıcı çıktı çünkü. Yeni açık artırmada daha yüksek bir fiyat teklifi gelmezse ‘Krallarıın Hayranlığı’ tablosunun yeni sahibi ismi açıklanmayan bu koleksiyoner olacak.

İnsanlık için büyük bir adım: Jeff Koons'un heykeli aydaİnsanlık için büyük bir adım: Jeff Koons’un heykeli ayda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.