Ridley Scott pişman: ‘Blade Runner 2’ı yönetmeliydim

Bilim kurgu klasiği 'Bıçak Sırtı/Blade Runner'ın yönetmeni Ridley Scott, devam filmini yönetmediği için pişman olduğunu itiraf etti. Aslında devam filmini de Scott'un yönetmesi planlanıyordu ancak yönetmenin takvimi uymamış, Scott 'Alien: Covenant' filminin başına geçmişti.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Scott, "Böyle bir karar vermek zorunda kalmamalıydım" diyor.

Son pişmanlık fayda eder mi bilinmez ancak uzun süre unutulmadığını söyleyebilir. Bu durumun son örneğini yönetmen Ridley Scott yaşıyor. Yeni filmi ‘Gladyatör: 2’nin vizyona girmesine gün sayan yönetmen, 1982 tarihli bilim kurgu klasiği ‘Bıçak Sırtı/Blade Runner’ın devam filmini yönetmediği için pişman olduğunu itiraf etti.

Aslında devam filmini de Scott’un yönetmesi planlanıyordu ancak yönetmenin takvimi buna izin vermedi. Takvimler 2014’ü gösterirken aynı yıl ‘Alien: Covenant’ filmine de başlayacak Scott, programlarının çakışması nedeniyle bir seçim yapması gerektiğini ve çok istese de ‘Blade Runner’ı yönetme bu fırsatı kaçırmak zorunda kaldığını açıklamıştı. Scott, ‘Alien: Covenant’ tercihiyle yola devam ederken, yapımcı Warner Bros., ‘Blade Runner 2049’u Denis Villeneuve’ye teslim etti. Ancak Scott projeyle tüm bağını koparmadı, yürütücü yapımcı olarak projenin bir parçası oldu.

2017 yapımı ‘Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı’nı Denis Villeneuve yönetmişti.

‘Blade Runner’ dizi oluyor, Scott yine projenin bir parçası

Neyse ki ‘Bıçak Sırtı’ bir televizyon dizisi olarak ekrana gelecek. Amazon tüm zamanların en iyi bilimkurgu filmlerinden biri olarak kabul edilen yapımı, ‘Blade Runner 2099’ adıyla ekrana uyarlayacak. Scott bir kere daha yapımcı sıfatıyla projenin bir parçası olacak. Dizinin yönetmen koltuğunda kimin yer alacağı henüz belli değil ancak ‘Blade Runner 2049’ filminden 50 yıl sonrasını anlatacağı açıklandı. Scott da aradan yıllar geçmesine rağmen proje için heyecanlı: “Bence yeni dizi, Aldous Huxley’in ‘Cesur Yeni Dünya’sı fikri etrafında şekilleniyor” diyor.

Yenmek de var yenilmek de: Napoleon savaş arenasındaYenmek de var yenilmek de: Napoleon savaş arenasında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.