Robert De Niro’nun Trump açıklaması ödüle mal oldu

Usta oyuncu Robert De Niro'nun Trump ile ilgili açıklaması kendisine bir ödüle mal oldu! Ulusal Yayıncılar Birliği Liderlik Vakfı verileceği duyurulan Amerika'ya Hizmet Ödülü'nü De Niro'ya vermeyecek.

Kültür Sanat 4 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Bir sanatçının düşüncesini söylemesinin bedeli mi var? Türkiye’deyse evet öyle. Bir törende, bir söyleşide, bir programda politik denebilecek bir söz söylediğiniz zaman vay halinize. Lakin Robert De Niro’nun başına gelenlere bakılırsa bu sadece bize özgü değil.

Amerikalı oyuncu Robert De Niro eski ABD başkanı Trump’ın mahkemede suçlu bulunması üzerine açıklama yaptı (Haber dünkü 10Haber sayfalarında yer alıyor), De Niro “Olması gerektiği gibi. Adalet yerini buldu. Bu kadar” dedi. Fakat açıklama ona pahalıya patladı! Çünkü De Niro bir ödülden oldu.

Ulusal Yayıncılar Birliği Liderlik Vakfı Robert De Niro’ya Amerika’ya Hizmet Ödülü verecekti. Fakat oyuncunun Trump ile ilgili açıklaması sonrası vakıf ödül vermekten vazgeçti. Vakıf resmi açıklama yapmadı ama vakıftan bir yetkili huffpost.com‘a kararın iç yüzünü anlattı:

“Bu, yerel yayıncıların ve ortaklarımızın etkili çalışmalarını kutlamak için siyasi yelpazenin her yerinden gelenleri bir araya getiren bir etkinliktir. Her Amerikalının ifade özgürlüğünü kullanma ve sivil katılıma katılma hakkını güçlü şekilde desteklemekle birlikte Robert De Niro’nun son zamanlardaki yüksek profilli faaliyetlerinin takdir etmeyi umduğumuz hayırseverlik çalışmalarından dikkati uzaklaştıracağı açık. Ödül kazananların hizmetine odaklanmayı sürdürmek için Bay De Niro artık etkinliğe katılamayacak.”

Robert De Niro bir türlü o taksiye yeniden binemediRobert De Niro bir türlü o taksiye yeniden binemedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.