Elvis Presley 47 yıl sonra sahneye çıkacak: Hologram konsere hazır olun

Evet, yanlış okumadınız. Rock'n'roll müziğin efsane ismi Elvis Presley'in hologramı Londra'da konser verecek. Bu teknolojik ve bir o kadar da özel an için bir süre daha beklemek gelecek. Konser Kasım 2024'te.

Kültür Sanat 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Elvis Presley hologram gösterisi 2024’te seyirciyle buluşuyor. ‘Elvis Evolution’ adlı gösteri kasım ayında Londra’da. “İzleyeni alıp götüren bir konser deneyimi” olarak tanımlanan gösteri 47 yıl önce hayatını kaybeden efsane müzisyeni sevenlerde heyecan yarattı. Son konserini 1977’de veren müzisyenin hologramı Londra’da müzikseverlerin karşısında olacak.

Elvis Presley hologramı kıtaları dolaşıyor

Londra’da başlayacak ‘Elvis Evolution’ başka kentleri de gezecek. İngiltere’nin ardından bu özel gösteri Las Vegas, Tokyo ve Berlin’e de gidecek. Gösteri Elvis Presley’nin binlerce kişisel fotoğraf ve videosunu  yapay zeka ve hologram kullanarak sahneye taşınacak. Bu özel sahne gösterisi yıldızın kariyerini ve geride bıraktığı mirası yansıtacak. Projenin uygulayıcısı Layered Reality’nin kurucusu ve CEO’su Andrew McGuinness gösteri hakkında yaptığı açıklamada “Elvis Evolution müzik efsanesi Elvis Presley’e yeni nesil bir övgüdür. Elvis dünya çapında süperstar statüsünü koruyor ve dünyanın her yerindeki insanlar artık orada öylece oturup eğlenmek istemiyor; bunun bir parçası olmak istiyorlar” dedi.

8 Ocak’ta 89. doğum gününü kutlanacak olan Elvis Presley 1950’lerde şarkıları ve imajıyla büyük üne kavuşmuştu. ‘Hound Dog’ ve ‘Suspicious Minds’ gibi hit şarkılarıyla tanınan müzisyen müzik dünyası için efsane mertebesinde. 1977 yılında henüz 42 yaşındayken hayatını kaybeden şarkıcının yaşamını konu alan Baz Luhrmann imzalı film 2022 yılında gösterime girmişti. Austin Butler efsane müzisyeni canlandırdığı rolüyle BAFTA’da En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazanmıştı.

Taylor Swift bu kez de Elvis Presley'in rekorunu kırdıTaylor Swift bu kez de Elvis Presley’in rekorunu kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.