Roger Waters geri adım atmıyor

Roger Waters, İngiltere konserlerini iptal ettirmek isteyenlere meydan okudu. Birmingham'daki konserinde konuşan waters'ın gözleri doldu. "Beni iptal ettiremeyeceksiniz" diyen Waters'a salonu dolduran seyirciler alkışlarıyla destek verdi.

Kültür Sanat 3 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Roger Waters, turnesinin İngiltere ayağındaki konserlere devam ediyor.

Roger Waters’ın olaylı turnesi devam ediyor. Mahkeme kapılarına taşınan iptallerle boğuşan turnenin olaylı Almanya ayağı sona erdi. Münih’te SS subaylarını andıran kıyafetiyle tepki çeken Roger Waters’a ülkede soruşturma üstüne soruşturma açılırken rock müziğin efsanesi memleketi İngiltere’ye geldi. Ancak Waters, İngiltere’de de çiçeklerle karşılanmadı. Frankfurt’taki yerel mahkeme tarafından antisemitizm iddialarından aklanan Waters’a tepkiler yine de dinmiyor.

Münih’in ünlü spor ve etkinlik mekânlarından OlympiaHalle’deki performansının ilerleyen dakikalarında 79 yaşındaki Roger Waters, Anne Frank, George Floyd ve Şirin Ebu Akleh’in görsellerini de dev ekrana yansıtmıştı. Babasını İkinci Dünya Savaşı’nda cephede kaybeden Waters’ın bu hareketi de kendisine yönelik tepkilerin azalmasına fayda sağlamadı. Önceki gece Birmingham’da konser veren Waters meydan okumaya devam etti.

Roger Waters: Beni iptal ettiremeyeceksiniz

İngiltere’nin en büyük ikinci şehri olan Birmingham’daki konserinde konuşan Waters, turnesini iptal ettirme girişiminde bulunanlara seslendi. Kendisini nazi olmakla suçlayanlara sert çıkan Pink Floyd’un kurucusu, bu iddiaları reddetti. Yahudi karşıtlığı suçlamalarına yanıt veren Roger Waters, konserlerini iptal ettirmek isteyenlere de meydan okudu. Waters, konserde yaptığı konuşmada “benim konserlerimi iptal ettiremeyeceksiniz” dedi. Bunu söylerken gözleri dolan 79 yaşındaki Waters’a seyirciler alkışlarıyla destek verdi.

10 Haber’de geçen hafta haberine yer verdiğimiz üzere Manchesterlı bir parlamento üyesi, Roger Waters’ın kentte vereceği konseri iptal ettirmek için mücadele edeceğini açıklamıştı. Roger Waters, söylemlerinin Manchester’ın çokkültürlü yapısına yakışmadığını iddia eden Christian Wakeford’a da tepki gösterdi.

Pink Floyd'da siyasi çatlakPink Floyd’da siyasi çatlak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.