Romantizmin doruklarında müzikal: Prince’in Purple Rain’i sahnede

1980'li yılların efsane şarkısı ve filmi 'Purple Rain' Broadway müzikali oluyor. Prince'in en sevilen şarkısı yayınlandığı dönemde aynı adlı filmde de yer almış ardında da Oscar kazanmıştı.

Kültür Sanat 12 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

1980’li yılların en önemli balladlarından ‘Purple Rain’ müzikal oluyor. Aynı adlı filmiyle de büyük beğeni toplayan eser bu kez Broadway’de bir müzikal olarak sahnelenecek. 1984 yapımı film, şu sıralar Sarah Paulson ve Elle Fanning’in başrollerini paylaştığı aile draması ‘Appropriate’ ile övgü toplayan  Branden Jacobs-Jenkins’in tarafından sahneye taşınacak. Müziği ve sözleri Prince’e ait olan müzikali, 2022’de Thornton Wilder’ın kara komedisi ‘The Skin of Our Teeth’in uyarlamasıyla tanınan Tony ödülü adayı Lileana Blain-Cruz yönetecek.

Purple Rain Oscar kazanmıştı

Film müziğiyle Oscar ödülü kazanan Purple Rain, dünya çapında gişede yaklaşık 100 milyon dolar hasılat elde etmişti. Albüm ABD’de 24 hafta boyunca bir numara kalırken 25 milyondan fazla kopya sattı. Aynı adlı şarkının yanı sıra albümdeki şarkılar arasında ‘When Doves Cry’, ‘Let’s Go Crazy’ ve ‘I Would Die 4 U’ gibi çok sevilen parçalar yer alıyordu. Şarkının da yer aldığı film, bir müzisyenin evdeki zorluklarla, müzikal rekabetle ve filizlenen bir aşkla başa çıkma hikâyesini konu ediniyordu.

Universal Music, 2018 yılında Prince’in aralarında ‘Purple Rain’in de bulunduğu çok sayıda şarkısının haklarını satın almıştı. Şirket bu hamleyi yaparken büyük bir müzikal projeyi de ortaya koyacağını duyurmuştu. Ancak o projeden şimdilik haber yok. Dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satan Prince, 2016’da hayatını kaybettikten sonra da müzisyenin şarkıları dijital platformların en çok dinlenenleri arasında yer almaya devam etti.

‘Purple Rain’ müzikalinin Broadway’de sahneleneceği tarih şimdilik açıklanmadı. Ancak bu yıl müzikaller açısından hareketli bir dönem olacağa benziyor. Alicia Keys, Huey Lewis and the News ve The Who’nun müziklerinden oluşan müzikaller önümüzdeki dönemde Broadway’e gelelecek.

Efsane geri döndü: Plak satışlarında Rolling Stones ve Taylor Swift etkisiEfsane geri döndü: Plak satışlarında Rolling Stones ve Taylor Swift etkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.