Darwin ilham verdi: Ron Howard bu sefer ‘Cennet’ini arıyor!

En son 'Cehennem'i yöneten Ron Howard Charles Darwin'in evrim teorisinden ilham aldığı 'Eden' filmini çekecek. Filmin kurgusal mekanı Galapagos Adaları olacak. 'Eden'da Ana de Armas, Sydney Sweeney, Vanessa Kirby, Jude Law, Daniel Brühl rol alacak.

Kültür Sanat 1 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Yönetmen Ron Howard (solda) filmde ilhamını Charles Darwin'den aldı.

‘Akıl Oyunları’, ‘Apollo 13’, ‘Da Vinci’nin Şifresi’, ‘Melekler ve Şeytanlar’, ‘Cehennem’ gibi filmleriyle tanınan Ron Howard yeni filmiyle geliyor.  ‘Eden’ adlı filmde Ana de Armas, Sydney Sweeney, Vanessa Kirby, Jude Law, Daniel Brühl ve Toby Wallace rol alacak.

Filmin ilhamı Charles Darwin

İlk başta ‘Türlerin Kökeni’ adını alması düşünülen filmin ismi için son olarak ‘Eden’de karar kılındı. Hazırlıklarına 2022 yılında başlanan filmin konusu Charles Darwin’in evrim teorisine ilham olan Galapagos Adaları’nda geçiyor. Filmde bir grup insan hayatın anlamını bulmak için yaşadıkları toplumu ve medeniyeti terk eder. Pasifik Okyanusu açıklarındaki Galapagos Adaları’na gelirler. Filmde orada başlarından geçenler anlatılıyor.

Ana de Armas (solda), Sydney Sweeney (sağda) filmin kadrosuna katıldı.

Hans Zimmer’in müziklerine imza atacağı filmin görüntü yönetmenliğini Matthias Hemdl üstleniyor. Hollywood grevi nedeniyle çekimleri neredeyse bir yıl geciken filmin set hazırlıkları Kasım 2023’te başladı. Avustralya’nın batısındaki Gold Coast’ta çekimlerine başlanan filmin setine Ana de Armas ve Sydney Sweeney de katıldı.

Popülaritelerinin zirvesindeki Ana de Armas ve Sydney Sweeney şu sıralar her projeleriyle gündemde. ‘Euphoria’ dizisiyle yıldızı parlayan Sweeney Eylül 2023’te yayınlanan The Rolling Stones’un yeni klibi ‘Angry’de rol almıştı. Marilyn Monroe’yu canlandırdığı filmiyle büyük beğeni toplayan Kübalı oyuncu Ana de Armas önceki yıl Ben Affleck ile ‘Derin Sular’ filminde rol almıştı.

Şarkılar seni söyler dillerde marş adınŞarkılar seni söyler dillerde marş adın

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.