İsmailağa Cemaati kampanyasına RTÜK’ten hızlı refleks: ‘Kızıl Goncalar’a inceleme başlatıldı

Fox TV'de yayınlanmaya başlayan 'Kızıl Goncalar' dizisi muhafazakar derneklerin ve sosyal medya hesaplarını daha ilk bölümüyle tepkisini çekti. RTÜK ilk bölümü yayınlanan diziye inceleme başlattı.

Kültür Sanat 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz’in yer aldığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisine inceleme başlatıldı. İlk bölümü 18 Aralık’ta Fox TV’de yayınlanan dizi tıpkı ‘Kızılcık Şerbeti’ ve ‘Ömer’ gibi muhafazakar dünyaya odaklanıyor. Özgü Namal’ın 10 yıl aradan sonra kamera karşısına geçtiği dizi, doktor Levent (Özcan Deniz) ile bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) çocukları üzerinden kaderlerinin kesişmesi hikâyesini konu alıyor.

RTÜK Başkanı: Uzmanlar inceliyor

Pazartesi akşamı ekrana gelen dizinin ilk bölümü sonrası İsmailağa Cemaati açıklama yapmış ve dizinin yayından kaldırılması için kampanya başlatmıştı. Kadem de bu kampanyaya destek vermişti. Dizinin yayından kaldırılmasının istenmesinin sebebi ise ‘Kızıl Goncalar’ın “Türk toplumunun milli ve manevi değerlerini yıpratmaya yönelik bir yapıt” olduğu iddiası…

Başlatılan bu kampanya sonrasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabından bir paylaşım yaptı. Şahin, “FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir” dedi.

Gold Film’in imza attığı, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği dizi, pazartesi akşamları yayınlanacak. İnanç ve fikir ayrılıklarına rağmen evlat söz konusu olduğunda anneliğin ve babalığın birleştirici gücünün altını çizen dizinin oyuncu kadrosu da dikkat çekici. Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisinde diğer önemli rolleri Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehra Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar canlandırıyor.

Dizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Faniler sarmış dört bir yanıDizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Faniler sarmış dört bir yanı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.