Russell Crowe aile kökenini buldu: Dedesi bir lord ama vatana ihanet edenlerden!

Russell Crowe aile kökenlerini araştırınca ilginç bir bilgiye rastladı. Büyük dedesi 11. Lord Lovat unvanlı Simon Fraser. Fraser taht kavgalarında mağlup olup vatana ihanetten idam edilen bir zat. İngiltere'de başı kesilerek cezalandırılan son kişi.

Kültür Sanat 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

O bir gladyatör! Russell Crowe’dan bahsediyoruz. Sinema tarihine geçen Ridley Scott harikası filmde başrol oynamıştı. Kendisini Yeni Zelandalı olarak biliyoruz. Öyle anlatmıştı bize. Lakin aile kökenini araştırmak istemiş. Ve bulmuş da… Meğer büyük dedesi İskoçya’da bir lordmuş.

Sosyal medyada açıkladı bu bilgiyi. Lakin lord torunu olmanın gururu pek yaşayamadı anlaşılan. Çünkü Oscar ödüllü oyuncunun büyük dedesi İngiltere’de kafası kesilerek idam edilen son kişiymiş.

Russell Crowe’un büyük dedesi 11. Lord  Lovat unvanlı Simon Fraser.

Russell Crowe: Ona yaşlı tilki derlermiş

Russell Crowe’un büyük dedesi olarak bahsettiği isim 1747’de vatana ihanet suçundan ölüm cezasına çarptırılan 11. Lord  Lovat unvanlı Simon Fraser. Fraser, 1667 – 1747 yılları arasında yaşıyor. Kavgaları ve iktidar mücadelesinde taraf değiştirmesiyle tanınıyor. 1715’te Hannover Hanesi’nin destekçisiyken 1745’te taraf değiştiriyor. Hanedan kavgası sırasında Culloden Muharebesi’nde mağlup edilen İskoçyalılar arasında. Tabii İngiliz Kraliyet’i onun taraf değiştirmesini affetmiyor,  savaştan galip çıkınca vatana ihanetten suçlu bulunuyor ve idam ediliyor.

“Uzun bir süredir aile kökenlerime dair araştırma yapıyorum. Araştırmalarımda büyük dedeme rastladım. Ona ‘yaşlı tilki’ derlermiş” diyen Crowe dedesinin son anlarına dair bilgiler de edinmiş: “Bıçak boynuna saplandığında hala gülüyormuş ve öylece gülerken ölmüş.”

'Gladyatör'ün yeni yıldızı Paul Mescal, rol arkadaşı Pedro Pascal'dan korkmuş!‘Gladyatör’ün yeni yıldızı Paul Mescal, rol arkadaşı Pedro Pascal’dan korkmuş!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.