Safa Önal son yolculuğuna uğurlandı

92 yaşında vefat eden usta senarist Safa Önal, toprağa verildi. Atlas 1948 Sineması'nda düzenlenen törene Yeşilçam'ın ünlü isimleri katıldı. Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Önal'ın naaşı Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.

Kültür Sanat 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Safa Önal için Atlas 1948 Sineması'nda tören düzenlendi.

92 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın büyük senaristi Safa Önal, toprağa verildi. Usta senarist için Atlas 1948 Sineması’nda tören düzenlendi. Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Önal için öğle vaktine müteakip Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılındı. Ailenin taziyeleri kabul ettiği cenazeye, Yeşilçam’ın usta isimleri Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Serdar Gökhan’ın yanı sıra oyuncular Kerem Alışık, Zafer Algöz ve yönetmen Nazif Tunç’un arasında olduğu çok sayıda isim katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından usta senaristin naaşı Feriköy Mezarlığı’na defnedildi.

Usta senaristin oğlu Umut Önal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, babası Safa Önal’ın son günlerinde hep yanında olduğunu belirterek, “Allah bana o şansı nasip etti. 6 gün boyunca yoğun bakım süreci oldu. Birdenbire bir ayrılış olmadı. O açıdan çok huzurluyum” dedi.

“Safa Önal müzesi düşünüyoruz”

Önal, babasının uzun ve güzel yaşam sürdüğüne dikkati çekerek, konuşmasına şu sözlerle devam ettii: “Çok üretken bir yaşam sürdü. Çok sevildi, çok saygı gördü. Çok şanslı bir kul olduğuna da inanıyorum. Onun da ayrıca bir huzuru var. Bundan sonrası için Allah rahmet eylesin. Onun adını yaşatacak bir müze kurulabilir. Binlerce kitaptan oluşan çok geniş bir kütüphanesi vardı. Bir kurumsal yerde Safa Önal müzesi ya da kitaplığı gibi bir şey düşünüyoruz.”

Yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybeden usta senaristin cenazei töreninde konuşan Hülya Koçyiğit, Safa Önal’ın ömrünün yazarak, düşünerek, söyleyerek geçtiğini belirtti. Koçyiğit, “O hepimizi etkilemiş, yaşamlarımızda iz bırakmış bir duayendi. Hepimizin saydığı, sevdiği büyük bir sanatçıyı yolcu ediyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

Yeşilçam onun paltosundan çıkmıştı: Safa Önal vefat ettiYeşilçam onun paltosundan çıkmıştı: Safa Önal vefat etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.