Samsun Müzesi’ne açıldığı ilk aydan büyük ilgi

Karadeniz'in dalgalarından esinlenilerek inşa edilen, 15 bin metrekare alana sahip Samsun Müzesi açıldığı ilk aydan itibaren büyük ilgi görüyor. Binlerce yıllık eserlerin sergilendiği müzede Hititlerden Osmanlılara yolculuk mümkün.

Kültür Sanat 18 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Samsun’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından 13 Mart’ta Karadeniz Bölgesi’nin en büyük müzesi olarak hizmete açılan müzede Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser yer alıyor. Müzenin en özel eserleri arasında milyonlarca yıllık fosiller yer alıyor. Müze açılışın şerefine ilk ay ücretsizdi.

Samsun Müzesi’nde 545 milyon yıllık fosil

Samsun sınırları içinde kalan Amisos Antik Kenti buluntuları ve Amisos Mozaiği, bronz atlet heykeli, Helenistik döneme ait takı ve eserlerin yer aldığı müze mamut fosilleri, 545 milyon yıllık deniz lalesi ile 100 milyon yıllık deniz kestanesi ve deniz salyangozu fosilleri gibi tabiat varlıklarıyla ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Samsun Müzesi, deniz dalgalarını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor.

Samsun Müzesi’nin açılmasıyla yurdun her yerinden müzeyi ziyarete gelenlerin olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan “Bir günde şu ana kadar rekor dört bin ziyaretçi. Elli bin kişi şu ana kadar ziyaret etti. Bundan sonra da ziyaretçi sayısı artarak devam edecektir” dedi.

Müzenin modern bir yapıda olduğunu dile getiren Halit Doğan “Samsun’un ve bölgenin en önemli müzesi. Samsunluları, civardaki illerde yaşayan hemşehrilerimizi müzemize bekliyoruz. Dört binlik günlük rekorlarımızı çok yakında üst üste kıracağımızı düşünüyorum” dedi.

Bayramda antik rotalar: Karadeniz'in 'Efes'i Prusias ad HypiumBayramda antik rotalar: Karadeniz’in ‘Efes’i Prusias ad Hypium

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.