Şehir kahkaha atmaya hazır: İstanbul Komedi Festivali başlıyor

2016 yılından bugüne komedinin her alanını, 7’den 70’e her yaştan izleyici için kucaklayan İstanbul Komedi Festivali, bu yıl altıncı kez izleyicileri güldürmeye hazır. Festival bu sene Türkiye'nin önde gelen komedyenlerinin yanı sıra İngiliz komedyenleri de ağırlayacak.

Kültür Sanat 24 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İstanbul Komedi Festivali, bu yıl 6'ıncı kez izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

2016 yılından bugüne komedinin her alanını, 7’den 70’e her yaştan izleyici için kucaklayan İstanbul Komedi Festivali, bu yıl altıncı kez izleyicileri güldürmeye hazır. Türkiye’nin ilk uluslararası komedi festivali olan etkinlik, 5 Kasım’da başlayacak.

Bu yılın programında söyleşiler, stand-up’lar, doğaçlama gösteriler, kapalı gişe tiyatro oyunları ve çocuk etkinliklerinin yanı sıra İngiliz komedyenlerin gösterileri de öne çıkıyor. Ödüllü komedyen Laura Symth, komedyen Rick Gervais’in turnesinin açılışını yapan Sean McLoughlin, bir diğer ödüllü komedyen Matt Richardson ve komedyen Brennan Reece, İstanbul Komedi Festivali etkinlikleri kapsamında sahne alacak.

İstanbul Komedi Festivali, yerli ve yabancı programıyla 5 Kasım – 3 Aralık 2023 tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Türkiye’den ise tanıdık simalar yer alıyor programda. Demet Akbağ, Şener Şen, Uğur Yücel, Ali Poyrazoğlu & Güneş Berberoğlu, Behzat&Süheyl Uygur, Kaan Sekban, Doğu Demirkol, Zafer Algöz&Can Yılmaz, Berfu&Eser Yenenler, Esra Dermancıoğlu, Deniz Göktaş, Ali Kerim Diler, Can Bonomo&Can Temiz&Bengi Apak, Oya Başar ve Ebru Kural, Hakan Yılmaz&Ebru Cündübeyoğlu, Yasemin Şefik, Geveze, Semaver Kumpanya ‘Cimri’, Volkan Severcan&Asuman Dabak, Yunus Günçe gibi isimlerinin yanı sıra interaktif etkinlikler, sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen ‘Aydınlıkevler’, ‘Güldür Güldür Show’, ‘Zengin Mutfağı’, ‘Çok Güzel Hareketler 2’ gibi birçok isim ve etkinlik İstanbul Komedi Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Kadınlar sahnede

Brandweek İstanbul, İstanbul Komedi Festivali etkinlikleri kapsamında Funny Woman Awards (2019) ödüllü İngiliz komedyen Laura Symth’i, ‘Düğün Şarkıcısı’ adlı oyunuyla oyuncu Nergis  Öztürk’ü ve bir kadın gözüyle hayatın komedisini seyirciye sunan Lesli Karavil’i ağırlayacak. 3 Aralık’a kadar sürecek festival, BKM Mutfak Çarşı ve BKM Mutfak Kadıköy’de izleyicileri ağırlayacak.

Doğaçlama komedi ustası Paul Reubens hayatını kaybettiDoğaçlama komedi ustası Paul Reubens hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.