Türkiye yok ama Sertab Erener 20 yıl sonra Eurovision’da

Sertab Erener 12 yıldır Türkiye'nin katılmadığı Eurovision'dan davet aldığını açıkladı. Sanatçı mayıs ayında 20 yıl önce Türkiye'ye birincilik getirdiği şarkısı 'Everyway That I Can'ı yeniden söylemek için İsveç'e gideceğini duyurdu.

Kültür Sanat 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sertab Erener Riga'da birincilik kazanmıştı.

Yıllar içinde Türkiye için adeta bir ‘milli davaya’ dönüşen Eurovision macerası 2003’te nihayet zaferle sonuçlanmıştı. Sonunculukla dönülen nice yıldan sonra Sertab Erener’in seslendirdiği ‘Everyway That I Can’ şarkısı Letonya’da 167 puanla birinci olmuştu. Başkent Riga’daki yarışmada gösterisiyle de hafızalara kazınan müzisyen tam 20 yıl sonra yeniden Eurovision sahnesinde olacak.

Sertab Erener ile Sena Şener işbirliği

Sertab Erener bu tarihi olayı dün gece İstanbul AKM’de verdiği konserle duyurdu. Müzisyen konser sırasında “Bu yıl Eurovision’un gerçekleşeceği İsveç’ten davet aldım. Yarışma gecesinin hazırlıklarına başladım. Sena Şener ile ‘Eweryway That I Can’ üzerinde oynamalar yapıyoruz. Farklı bir versiyonu mayıs ayında sizlerle de paylaşacağız” dedi.

Türkiye 2012’den beri Eurovision’a katılmıyor. Sebep olarak da oylama sisteminin adil olmaması gösteriliyor.

İlk kez AKM’de sahne alan Sertab Erener duygu ve düşüncelerini şu sözleriyle paylaştı: “Öğrenci yıllarımda burada düzenlenen konserlere provalara hep gelirdim. O zamanlar hep hayal ederdim, bugün ise bu sahnede sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyorum.”

Mabel Matiz ve Zeynep Bastık'tan düetMabel Matiz ve Zeynep Bastık’tan düet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.