Seul BTS’nin 10. yaşını mora bürünerek kutluyor

Güney Koreli Kpop grubu, kariyerinin 10. yılını kutluyor. Ülkenin en önemli gelir ve kültür kaynaklarından biri olan grup için Seul yönetimi bir dizi etkinlik düzenledi. Simge binaları grubun favori rengi mora boyadı, kutlamalar için bir harita tasarladı.

Kültür Sanat 20 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kutlamaların yaklaşık iki hafta sürmesi bekleniyor. Fotoğraf: AP

Güney Koreli Kpop grubu BTS 10. yaşını kutluyor. Küresel çapta bir hayran kitlesi olan grup, ülke içinde önemli bir kültürel ve ekonomik kaynak. Hatta ülkenin turizm gelirlerini bile artırıyor. Kim Namjoon, Kim Seokjin, Min Yoongi, Jung Hoseok, Park Jimin, Kim Taehyung ve Jeon Jungkook’un oluşturduğu grup; müzikleri, enerjik performansları ve en çok da dünyanın dört bir yanındaki hayran kitlesiyle meşhur.

Hayranların bu ilgisi 10. yaş kutlamalarında da etkisini gösterdi. Dünyanın dört bir yanından birçok kişi, kutlamalar için grubun merkezi Seul’e gitti. Şehir yönetimi de bu ilginin farkındaydı, hayranlar için bir şehir haritası çıkardı, gruba özel posta pulları bastırdı ve Seul’in simge binalarına grubun alametifarikası haline gelen mor renkli ışıklarla donatıldı.

Grup için mor rengin farklı bir anlamı var. Tesadüfi başlayan bu hikaye, grup üyelerinden Taehyung’un bir konserde “Seni mor seviyorum” demesiyle başladı. “Morun ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Mor, gökkuşağı renklerinin son rengidir, bu yüzden uzun süre güvenip seveceğim anlamına gelir” dedi.

Yazarı belli olmayan bir kitap, yayınlanmadan çok satanlar listesindeYazarı belli olmayan bir kitap, yayınlanmadan çok satanlar listesinde

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.