Siyasi polemik konusuydu şimdi dizisi çekilecek: Mafyanın İstanbul sevgisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında vakti zamanında siyasi polemik konusu olan uluslararası mafyanın İstanbul'u mesken tutması şimdi dizi film olacak. Senaryosunu Soner Yalçın ile Bahadır Özdener'in yazdığı dizi Netflix'te yayınlanacak.

Kültür Sanat 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı aylar öncesinde “Türkiye son 10 yıldır, Balkanlar’dan Türki Cumhuriyetlerine uzanan bir suç makinesinin küflü dişlilerinin buluşma noktası” diyerek  İstanbul’da yaşanan mafya hesaplaşmalarını sıralamıştı: Ağustos 2013 Ali Gamidov, Ağustos 2016 Rövşan Caniyev, Ağustos 2020 Lotu Quli, Ekim 2022 Elnur Gasimov… Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kılıçdaroğlu’na “Devlete ve ülkeye attığın iftiralar yetmezmiş gibi filmci oldun” diyerek Kılıçdaroğlu’nun iddiasını yalanlamaya çalışmıştı.

Siyasiler arasında vakti zamanında polemik konusu olan İstanbul’un mafyanın uğrak yeri olması belki film olmuyor ama dizi oluyor. Gazeteci-müzisyen Sina Koloğlu, sosyal medyadan hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul’da yaşanan mafya hisaplaşmalarının dizi yapılacağını açıkladı.

Senaryo Soner Yalçın ve Bahadır Özdener’den

Koloğlu, ”İstanbul Başakşehir yabancı uyruklu çetelerin savaş alanı oldu’, ‘İstanbul Balkan mafyasının yuvası haline geldi’, ‘Sırp mafya lideri Vukotiç öldürüldü’, ‘Sırp organize suç grubu Kavac üyesi Bojaniç yakalandı’, ‘Azerbaycanlı mafya Elnur Gasimov sokak ortasında öldürüldü’ ve daha niceleri…” diyerek bu hesaplaşmalar sonrası çıkan haberleri hatırlattı. Sonra da senaryosunu Soner Yalçın ve Bahadır Özdener’in yazacağı diziyi anlattı:

Netflix’te yayınlanacak tüm dünya izleyecek

”Peki sadece sokaktaki savaşlar mı yoksa işin siyasi ayağı da var mı? Bu konuda da çok sözler söyleniyor. ‘İstanbul’da uzun bir süredir olup bitenlerin’ dizisi olacak. Bana gelen bilgilere göre senaryo, bu tarz konulara hiç yabancı olmayan iki isimden, Soner Yalçın ve Bahadır Özdener’den geliyor. Bu ikili ‘Kurtlar Vadisi’nde de bir araya gelmişlerdi. İlk sezon konsept danışmanlığını Soner Yalçın yapmış (ki en etkili bölümleri diyebilirim), Bahadır Özdener önemli bir bölümünün senarist ekibinde yer almıştı.”

Koloğlu dizinin Netflix için çekileceğini ve gelecek sezon yayınlanacağı da paylaşımına ekledi. Böylece aylar öncesinden siyasi polemik konusu olan bir mevzunun filmi çekilecek ve tüm dünya izleyecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.