Son pişmanlık neye yarar: Orlando Bloom Truva’da oynadığı için mutsuz

İlyada destanını anlatan 'Truva' filmi gişede büyük başarılar elde etmiş, unutmaz repliklerle hafızalara kazınmış olabilir. Ancak filmde Paris karakterini canlandıran Orlando Bloom bu rolü oynadığı için pişman. Hatta her şeyiyle hafızasından silmiş.

Kültür Sanat 14 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Bloom, İlyada destanını konu alan 2004 tarihli filmde Paris rolündeydi.

Söz konusu ödüllerle ve ünle taçlanmış bir kariyer olunca bir oyuncu daha ne ister ki diye düşünebilirsiniz. Ancak bazen oyuncular kariyerlerindeki en önemli rollerden bile pişmanlık duyabiliyor. Oyuncu Orlando Bloom genel olarak kariyerinin gidişatından memnun olsa da fayda etmeyen bir pişmanlığı var. Oyuncu 2004 tarihli ‘Truva’ filminde Paris karakterini canlandırdığı için pişman.

Hatta keşke hiç yapmasaydım diyor. Oyuncu Variety’e verdiği bir röportajda ‘Truva’ filminde canlandırdığı Paris karakterinin söylediği bir repliği hatırlayamadı. Sonrasında da olanlar oldu:

“Aman Tanrım, Truva mı? Sanırım yolda gelirken bu filmi aklımdan sildim. Çok fazla kişi o filme bayılsa da bu karakteri canlandırmak… Bilemiyorum, böyle şeyler söyleyebiliyor muyum? O filmde yer almak istemedim, o karakteri canlandırmak istemedim.”

Orlando Bloom ‘Truva’ filmindeki ‘Paris’ karakterinin repliklerini unutmuş.

Bloom filmi de rol arkadaşlarını çok sevse de canlandırdığı karakterden memnun değil: “Film harikaydı. Brad, Eric ve Peter O’Toole vardı ama ben bu karakteri nasıl oynayacaktım? Bu tamamen kişiliğime aykırıydı. Bir noktada Paris biri tarafından dövüldükten sonra yerde sürünüyor ve kardeşinin bacağını tutuyor. ‘Bunu yapamayacağım’ diye düşündüm. O zamanki menajerlerimden biri ‘Ama o an filmin en vurucu sahnesi işte’ dedi. Menajerin bu sözüne tamamen kandım. Sanırım bu yüzden her şeyiyle hafızamdan sildim.”

Oyuncu film Cannes’da gösterime girdiğinde kendisini çok güvensiz ve çok üzgün hissetmiş. “Sonsuza kadar böyle mi kalacak, diye düşünüyordum. Bunu kaldıramıyordum. Brad Pitt üzgün olduğumu gördü ve şöyle dedi: ‘Bazı şeyler duydum ve artık bizden biri olduğunu bilmeni istiyorum. Sana ulaşmalarına izin verme.’ İnanılmaz derecede nazikti. Bu söyledikleri benim için gerçekten birçok şeyi değiştirdi.”

Homeros’un İlyada destanından ilham alan filmde Brad Pitt, Eric Bana ve Peter O’Toole gibi isimler yer almıştı. Bloom aynı röportajda hayranların “büyük baskı”sını hissetmesine rağmen ‘Yüzüklerin Efendisi’ üçlemesinde canlandırdığı Legolas’ı daima sevgiyle hatırladığını, seride en sevdiği kahramanın o olduğunu da söyledi.

Kıymetlims geri dönüyor! Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi yoldaKıymetlims geri dönüyor! Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.