Sonbahar pop müzikle geldi

Romantiklerin mevsimi sonbahar geldi. Yeni mevsimin ilk haftasında hem Türkiye'de hem dünya çapında popun yıldızları yayınladıkları yeni şarkılarla dikkat çekiyor. Edis, Gökhan Türkmen, Melike Şahin, Lady Gaga ve Shakira bu isimlerden sadece birkaçı.

Kültür Sanat 30 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Rap ve güncel arabeskin son dönemdeki ağırlığı rock ve popun eski şöhretini kaybettiği yorumlarını da beraberinde getirdi. Hem rock hem de pop camiasında bu iddiaları boşa çıkarırcasına dikkat çekici işler ortaya çıkarken “hit” yaratma sürecinde de bu türler ağırlığını hissettiriyor. Cuma çıkan yeni şarkılardan radarımıza takılan ilki Özkan Uğur’un ‘Severim‘i olmuştu. Pazartesini beklemeden heyecanla daha önce hiç yayınlanmamış bu şarkıyı 10Haber okurlarıyla paylaşmıştık. Şimdi yeni çıkanların bir hayli fazla olduğu bu haftada dikkat çeken diğer bestelere de bakalım.

Melike Şahin’den ‘Yeşilçam’a selam

Melike Şahin 8 Kasım’da yeni albümü ‘Akkor’u buluşturacak. Albümde yer alan üçüncü şarkıyı tekli olarak yayınlayan Şahin  ‘Canın Beni Çekti’ hakkında şunları söylüyor: “Başlar başlamaz bizleri bir Yeşilçam sahnesine götüren bir şarkı. Gözlerle yapılan sessiz flörtleri işlediğim cilveli bir eser”

Şarkı, Melike Şahin’in dediği kadar var. Söz ve müziğe kendisine ait şarkının prodüktörlüğünü Zafer Tunç Resuloğlu üstleniyor. Şarkıyı ilk kez geçen hafta Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserinde seslendiren Şahin, seyirciden büyük alkış almıştı.

Gökhan Türkmen’den bir ayrılık hikâyesi

Türkçe popun en üretken isimlerinden Gökhan Türkmen, sonbaharı yeni şarkıyla karşılayan müzisyenlerden biri oldu. ‘Sensiz Daha Güzel’ adını taşıyan yeni teklinin söz, müzik ve düzenlemesinde Gökhan Türkmen, Aytaç Özgümüş ile birlikte çalıştı. Elektronik seslerin dikkat çektiği şarkı ayrılığa pozitif bir açıdan yaklaşmayı tercih eden sözlere sahip.

‘Sensiz Daha Güzel’ şarkısına bir de klip çeken Gökhan Türkmen, videoyu uzun süredir birlikte çalıştığı Murat Joker’e emanet etmiş. Kendisini hem müzikal hem de tarz açısından sürekli yenileyen Türkmen, son dönemde elektronik seslere ağırlık vermeyi bu şarkısında da sürdürüyor.

Edis’den akılda kalıcı sözler

Türk pop müziğinin son yıllardaki en büyük yıldızlarından Edis dinleyicilerinin merakla beklediği yeni şarkısını yayınladı. ‘Azar Azar’ adını taşıyan yeni çalışmasının söz ve müziği Emrah Karakuyu’ya ait. Şarkının sözlerinde imzası olan isimlerden biri de Kadir Akgöl. ‘Kuzu Kuzu’ ve ‘Dudu Dudu’dan bu yana her daim akılda kalıcı bir etki yapan ikilemelere yeni bir örnek olarak listelerde yerini alan ‘Azar Azar’a gelen ilk tepkiler olumlu. Sevenlerinin uzun süredir beklediği yeni şarkısına Edis, bir de klip çekti.

Edis’i bir mahkeme salonunda gördüğümüz ‘Azar Azar’ın klibinin yönetmenliğini Melih Kun üstleniyor. Bugüne kadarki her konserinde görmeye alışkın olduğumuz dans koreografilerine klibinde bir yenisini ekleyen Edis’e bu gösterisinde Modern Dans Topluluğu eşlik ediyor.

Lady Gaga hem filmi hem yeni albümüyle karşımızda

‘Joker: İkili Delilik’ filmiyle oyunculuk kariyerinde yeni bir seviyeye ulaşan Lady Gaga, müzikal yolculuğuna da aksatmadan devam ediyor. ‘Harlequin’ adını taşıyan bu yeni albümü aslında ‘Joker: İkili Delilik’in bir eşlikçisi. Lady Gaga yeni albümünde caz yapıyor.

Lady Gaga’nın cazla ilişkisi malumunuz. Geçen yıl hayatını kaybeden Tony Bennett ile uzun süre caz performanslarına imza atan Lady Gaga hiç de yabancısı olmadığı ve çok sevdiği bu türe kendi yorumlarını eklemeyi sürdürüyor. ‘Get Happy’, ‘Happy Mistake’, ‘Good Morning’ ve ‘That’s Entertainment’ gibi şarkıların yer aldığı albüm ‘Joker: İkili Delilik’ filmine adanmış bir çalışma olma özelliği de taşıyor. Zira müzisyen 13 şarkıdan oluşan bu albümünün yanı sıra yakında yedinci albümünü de dinleyiciyle buluşturma hazırlığında. Hatta bu yeni albümün ilk teklisi de önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

Jakuzi’den beş yıl sonra yeni albüm

Pop ve caz ağırlıklı listeye bir de alternatif bir çalışma eklesek hiç fena olmaz. Beş yıllık bir aranın ardından yeni albümünü yayınlayan Jakuzi bunun için biçilmiş kaftan. ‘Madalyon I’ adını taşıyan bu albümün devamı da gelecke. 2019’da yani pandemiden hemen önce ‘Hata Payı’nı dinleyiciyle buluşturan Jakuzi’nin bu yeni çalışmasında o kara günlerinde izi var.

Albüm müzikleriyle Jakuzi sevenleri tatmin edecek şarkılara sahip. Alternatif sesleri taçlandıran elektronik dokunuşlar, sonbaharın o kasvetli havasına da eşlik ediyor.

Özkan Uğur'dan bir armağan: Daha önce hiç bilinmeyen şarkısı 'Severim' yayınlandıÖzkan Uğur’dan bir armağan: Daha önce hiç bilinmeyen şarkısı ‘Severim’ yayınlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.