Platformlarda bu hafta: Canavarların isyanı, kertenkelenin yaşam sevdası

Platformlarda bu hafta peş peşe gelen felaletler, animasyon ve komedi bir arada. Godzilla istilası, hayata karışmak isteyen kertenkele Leo derken 'Prens' bizleri çok eski zamanlara götürüyor. İkinci sezonuna onay çıkan diziyi listesine alın deriz.

Kültür Sanat 1 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

SONUNDA OLACAĞI BUYDU: GODZİLLA DÜNYAYI İSTİLA ETTİ

Monarch Legacy of Monsters

2015 yılında San Fransisco’ya denizde yaşayan dev bir kertenkele; yani meşhur canavar Godzilla saldırır. Şehir yıkılıp binlerce insan ölürken insanlık Godzilla ve benzeri canavarların bir efsane olmadığı gerçeği ile karşı karşıya kalır. Bu saldırı sırasında San Fransisco’daki Golden Gate köprüsünde olan Cate’in bilim insanı olan babası saldırının ardından Alaska civarında araştırma yaparken içinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeder.

Cate, babasının vefatının ardından onun Tokyo’da da bir dairesi olduğunu öğrenir ve bu sırrı çözmek için Tokyo’ya gider. Orada Cate’i büyük sürprizler beklemektedir. Babasının kendileri dışında bir ailesi daha vardır. Erkek kardeşi ve onun annesi ile tanışma şokunu yaşayan Cate, henüz bu şoku atlatmadan bir de babaannesinin  ve dedesinin Godzilla ve benzeri canavarların varlığını ilk kez ortaya çıkaran kişiler olduğunu ve babasının da onların izinden giderek bu konuda çalışmalar yaptığını öğrenir.

Ne oldu babamıza!

Babalarının canavarlarla ilgili gizli evraklarına ulaşan Cate ve yeni tanıştığı erkek kardeşi Kentaro, yanlarına Kentaro’nun hacker kız arkadaşı May’i de alarak babalarına gerçekten ne olduğunu anlamak için macera dolu bir araştırmanın içine düşerler; üstelik peşlerinde bu sırların ortaya çıkmasını engellemeye çalışan ajanlar vardır.

Bu üçlü kendilerine yardım etmesi için artık huzur evinde yaşamaya başlamış olan, dedelerinin iş arkadaşı ve sır ortağı Shaw’a giderler. Huzur evinden kaçan Shaw da bu maceralarında gençlere katılır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Shaw karakterini canlandıran Kurt Russel diziye eski usül bir karizma katıyor ve genç aktörlerden açıkça sahne çalıyor. Kurt Russel  dizi açısından çok olumlu bir seçim olmuş. Üstelik dizide Kurt Russel’ın gençliğini aktörün Goldie Hawn’dan olan oğlu Wyatt Russel canlandırıyor.

Aksiyon ve fantazinin birleştiği Indiana Jones tarzı hikayelerden hoşlanıyorsanız eğer Apple Tv plus’ta yayımlanan, dev örümcekler, ejderhalar ve Godzilla ile bezeli bu macera sizi tatmin edecektir.

* ‘Skull Island’, ‘Falling Skies’, ‘Attack on Titans’ gibi dizileri sevdiyseniz ‘Monarch Legacy of Monsters’ı beğenebilirsiniz.

ÖLMEDEN ÖNCE HAYATA KARIŞMALIYIM

Leo

Netflix ile uzun süreli bir işbirliği olan Adam Sandler bu kez karşımıza ‘Leo’ isimli animasyonun baş karakterinin sesi olarak çıkıyor. Tabii Sandler’ın ‘Leo’daki rolü seslendirme ile sınırlı değil Sandler aynı zamanda filmin yapımcısı ve senaryo yazarı.

Hayatının tamamını arkadaşı kaplumbağa Squirtle ile birlikte bir ilkokul sınıfının teraryumunda geçirmiş olan kertenkele Leo bir gün tesadüfen kertenkelelerin 75 yaşına kadar yaşadıklarını işitir ve kendisi 74 yaşındadır. Birden bire ölümlü olduğu ve ölümüne çok az kaldığı gerçeği ile karşı karşıya kalan kertenkele, tüm ömrünü içinde geçirdiği teraryumdan kaçıp kurtulmak ve ölmeden önce gerçek dünyayı görüp deneyimlemek arzusuna kapılır.

Tam bu sırada sınıfın öğretmeni doğum iznine ayrılır ve yerine gelen eski kafalı ve huysuz Bayan Malkin, yeni bir uygulama başlatarak, sorumluluk almayı öğrenmeleri için çocuklardan sınıfın evcil hayvanlarını her hafta sonu bir başka öğrencinin evine götürüp bakmalarını ister.

Hayatı ıskaladığı için üzülen Leo kendisini hepsi farklı sorunlarla boğuşan öğrencilerin dert ortağı olarak bulur ve yaşamı farklı bir anlam kazanır.

Üç çocuk büyütmüş bir anne olarak çocuklarla beraber izlenilecek şeyler bulmanın ne denli zor olduğunu biliyorum. ‘Leo’yu ailece izleyerek hem birlikte vakit geçirip hem de çocuklarınızın filmde işlenen sosyal konulardan faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

* ‘Sing’, ‘The Secret Life of Pets’ ve ‘Turning Red’i sevdiyseniz ‘Leo’yu beğenebilirsiniz.

BEKLENEN PRENS BEN DEĞİLİM

Prens

Yönetmenliğini Bülent İşbilen’in üstlendiği, senaristliğini ise Giray Altınok ve Kerem Özdoğan’ın kaleme aldığı, kadrosunda ise rahmetli Yılmaz Gruda, Derya Pınar Ak, Serdar Orçin, Aslı Tandoğan, Bahadır Vatanoğlu, Çağdaş Onur Öztürk, Ceyda Düvenci, Giray Altınok, Hüseyin Avni Danyal, Onur Özaydın gibi oyuncular yer alan ‘Prens’ dizisinin ikinci sezonu yakında Blutv’ye geliyor.

Bongomia Krallığı’na yolculuk!

Kimsenin umurunda olmayan bir tarihte, kimsenin umurunda olmayan bir ülke, Bongomia. Bongomia kralı Thun’un ani ve şüpheli ölümünün ardından kimsenin ciddiye almadığı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği Prens’in tahta geçmesiyle birlikte karmaşık bir hikaye başlar.

‘Prens” dizisi geçen ocak ayında Blu TV’de seyirciyle buluşmuştu. Dizinin gördüğü büyük ilgi üzerine 2. sezonun çekilmesine karar verildi. Sosyal ve sınıfsal mesajlar da içeren bu tarihi komedi dizisinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonunu izleyip ikinci sezona hazırlanabilirsiniz.

Platformlarda bu hafta: Katiller, dedektifler, yas tutanlarPlatformlarda bu hafta: Katiller, dedektifler, yas tutanlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.