Squid Game oyuncusu cinsel istismardan suçlu bulundu

Son yılların en çok izlenen yapımlarından 'Squid Game'in 79 yaşındaki oyuncusu O Yeong-su cinsel istismardan suçlu bulundu. 79 yaşındaki oyuncunun cezası ertelendi.

Kültür Sanat 16 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Squid Game dizisinin oyuncusu O Yeong-su.

Pandemide hayatımıza giren ‘Squid Game’ dizisi büyük tartışmalara neden olmuştu. Hikâyesiyle pek çok insanı dehşete düşüren dizinin ikinci bölümü sabırsızlıkla bekleniyor. Sürekli gündemde yer buluan dizi bu kez bir oyuncusunun davasıyla konuşuluyor. Popüler kültürün bir parçası haline gelen dizinin en önemli figürlerinden O Yeong-su, Kore’deki bir mahkemede cinsel istismardan suçlu bulundu.

Squid Game oyuncusuna zoruunlu cinsel şiddet dersi

Squid Game oyuncusu O Yeong-Su’ya Güney Kore’de bir mahkeme tarafından cinsel istismar suçundan sekiz ay ertelenmiş hapis cezası verildi. Oyuncu ayrıca cinsel şiddet konusunda derslere katılmasına karar verildi. 79 yaşındaki aktör 2022 yılında bir kadına iki kez cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmıştı. Her iki cinsel istismar bundan beş yıl önce oyuncunun bir tiyatro gösterisi için turnede olduğu dönemde gerçeklemiş.

Davaya bakan yargıç Jeong Yeon-ju, mağdurun saldırıya ilişkin kayıtlarının ve iddialarının “tutarlı olduğunu ve bunları gerçekten yaşandığına ikna olduğunu” söyledi. Sekiz ay hapis cezasına çarptırılan O Yeong-Su, yedi gün içerisinde bir üst mahkemeye itiraz edeceğini açıkladı. Squid Game oyuncusuna yöneltilen suçlamalar arasında bir kadına sarılması ve onu isteği dışında yanağından öpmesi de yer alıyor. Kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddeden 78 yaşındaki oyuncu hakkında üst mahkemede çıkacak karar merak konusu. Öte yandan dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcı tarafından izlenen dizinin yapımcıları ise yargı kararı sonrası herhangi bir açıklama yapmadı.

Gerard Depardieu'ya bir taciz davası dahaGerard Depardieu’ya bir taciz davası daha

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.