Star Wars Evreni’nin yol haritası belli oluyor: Üç yeni Star Wars filmi yolda

Star Wars evreni 'The Mandalorian’ın ardından şimdi de 'Star Wars: Ahsoka’nın yolunu gözlüyor. Londra'da düzenlenen bir etkinlikle Star Wars evreninin gelecek projeleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Üç yeni Star Wars filmi yolda, ayrıca Ahsoka’dan dumanı üzerinde tüten bir fragman geldi.

Kültür Sanat 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Ahsoka 'Ağustos ayında Disney+’ta yayınlanacak.

Star Wars hayranları ‘The Mandalorian’ın yeni sezonunun ardından şimdi de ‘Star Wars: Ahsoka’nın yolunu gözlerken geçen hafta düzenlenen bir etkinlikle ‘Star Wars’ evrenin geleceğiyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Etkinliğin öne çıkan yapımı ise ‘Ahsoka’ oldu. Ancak ‘Ahsoka’ günün yıldızı olsa da öğrendik ki başka projeler de yolda. Açıklamalara göre, yönetmenler Dave Filoni ve James Mangold’u imzalı üç yeni film ve ‘Ahsoka’ da dahil olmak üzere dört dizi yolda.

Londra’daki Star Wars Celebration’daki ‘Ahsoka’ panelinden sonra Variety, Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy ile serinin geleceğiyle ilgili bazı açıklamalarına yer verdi. Kennedy, yeni bir ‘Star Wars’ filmi için Daisy Ridley’den Rey’i geri getirme konusunda hevesli olduklarını paylaştı. Ayrıca Taika Waititi’nin ‘Star Wars’ evreninde bağımsız bir film üzerinde çalıştığı da öğrenildi. Kennedy’nin açıklamaları bununla da sınırlı değil. Ayrıca ‘Obi-Wan Kenobi’ dizisinin olası ikinci sezonunun gelebileceğini işaret eden bir başka açıklama daha yaptı.

‘Ahsoka’dan ilk fragman geldi

‘Ahsoka’ cephesinden haberler de nihayet dizinin ne zaman ekranlara geleceği bilgisiyle birlikte paylaştı. Dizi, en çok da mevcut ‘Star Wars’ hikayelerinin en az ele alınmış öykülerinden biri olduğu için heyecanla bekleniyor. Seyirciler ‘Ahsoka’ ile ilk kez 2008 yılında ‘Yıldız Savaşları: Klon Savaşları’ animasyon filmi ile tanışmıştı.  Ayrıca Ahsoka Tano, ‘The Mandalorian’ın ikinci sezonu ve ‘The Book of Boba Fett’te karşımıza çıkmıştı. Bu arada dizinin ilk sezonu henüz ekranlara gelmese de yapım tarafı sevileceğinden emin gibi görünüyor. Öyle ki dizide Rosario Ahsoka’yı  canlandıran Rosario Dawson, ilk sezonun beklenilen ilgiyi görmesi halinde devam sezonunun gelebileceğini de aktardı. Bu arada Ahsoka’da Dart Vader’i Hayden Christensen canlandıracak. Ağustos ayında Disney+’ta yayınlanacak diziden bir de fragman paylaşıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.