Succession’da son entrikalar: Televizyonun en büyük sansasyonunda final bu gece başlıyor

Sınırları zorlayan görkemli hayatlar kadar ortadaki iktidar nedeniyle aile bağlarının nasıl hiçe sayıldığını göstermesiyle de ilgi çeken, televizyonların en sansasyonel yapımı Succession'da bu gece finale başlıyoruz.

Kültür Sanat 26 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Roy ailesi ve devasa şirketleri Waystar Royco'nun akıbetine dair sorular final bölümüyle nihayet yanıtlandı.

Başta medya imparatoru Rupert Murdoch’ın yaşamı ve ailesinden esinlenen, buna diğer dev medya kuruluşlarını katarak yarattığı evrenle tüm dünyadan tutkulu bir izleyici kitlesi edinen, son dönemin en sansasyonel dizisi ‘Succession’ın final sezonu bu gece başlıyor.

Roy ailesinin dinmeyen ve baş döndüren entrikalarını, ailenin reisi Logan Roy’un her zaman bir çıkış yolu bulduğu felaketleri ve çocuklarıyla acımasız kavgalarını izlediğimiz yapım, ABD’yle aynı anda izlenebilecek. İlk üç sezonunu BluTV’den takip edebileceğiniz yapım, final sezonunda önce TOD platformunda yayınlanacak.

Bu gece başlayacak final sezonu öncesi kaldığımız yeri hatırlatmakta yarar var.

 

Üçüncü sezonun sonunda aile içi entrikalar en üst seviyeye çıkmışken, şirket için de işler yolunda gitmezken, Logan Roy’u, şirketi Waystar Royco’yu, teknoloji gurusu CEO Lukas Mattson’a satmak üzere bırakmıştık. Aile içindeki savaşı ateşleyen bu düşünce, Shiv, Kendall ve Roman’ı babalarına karşı bir cephede bir araya getirmişti. En büyük sürpriz, Shiv’in kocası Tom Wambsgans’in kayınpederinin yanında yer almasıydı. Roy kardeşler de 100 adında yeni bir medya şirketi kuracaklar ve ortak arıyorlar.

Dizinin meraklısına, dizideki küfür dozunu inceleyen bir tweet serisini de paylaşalım. Bu dizinin en önemli yanı da bu: Kimse hislerini içinde tutmuyor, ağzına geleni söylüyor. ‘Succession’da kim kime ne küfür etmiş, istatistiklerine buradan bakabilirsiniz.

Succession, dünya nüfusunun yüz milyonda birlik bir kısmını temsil eden insanların nasıl yaşadığına dair bir evren yaratırken, ‘servet danışmanları’ndan yararlandı.

Çünkü bu insanların nasıl yaşadıklarını ancak bu insanların bizzat kendileri ya da onlara hizmet veren kişiler bilebilirdi. Çarpıcı bir örnek, özel uçağından inip arabasına binecek olan Roy ailesinin fertlerinin çekileceği sahnede karakterlerin üzerindeki palto, ‘servet danışmanının’ “Uçaktan inip pistteki araca gidene kadar üşünmez, o nedenle o kadar zenginler palto giymezler” uyarısıyla çıkartılmıştı.

Servet danışmanlarının neler yaptığı ve bu dizideki detayların muhteşem bir toparlamasını da burada okuyabilirsiniz. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.