Atatürk’ün suretini bir filmde daha göreceğiz

İşgal yıllarında İstanbul'da düşman kuvvetlerine karşı örgütlenen direnişin hikayesi 'Zaferin Rengi' ile sinemaya taşınıyor. Yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un üstlendiği yapımın çekimleri devam ediyor. Filmde Mustafa Kemal Atatürk'ü Yiğit Özşener canlandırıyor. 'Zaferin Rengi' 2024'te gösterilecek.

Kültür Sanat 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Filmde Atatürk'ü Yiğit Özşener canlandırıyor

İstanbul’un tarihindeki en karanlık döneminde milleti ayağa kaldırmak için gerçekleştirilen Sultanahmet Mitingi 104 yıl sonra beyazperdeye taşınıyor. Yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un üstlendiği ‘Zaferin Rengi’ filminin çekimleri sürerken tarihi olay yeniden canlandırıldı. Birce Akalay’ın, Halide Edib Adıvar’a hayat verdiği, 1919 yılında Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen mitingde yaptığı konuşma sahnesi çekildi.

Sultanahmet Mitingi filmin en önemli sahnelerinden biri olacak

Kurtuluş Savaşı’nın Halide Onbaşısı, Türk Edebiyatının ilk savaş romancısı Halide Edip Adıvar; 15 Mayıs 1919’da Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen tarihi mitingde, İstanbul halkını ülkenin işgaline karşı hareket geçirmek için yaptığı konuşmaları ile zihinlerde yer etmiş ve halkta mücadeleye dair olan inancı da artırmıştı. Milli Mücadele’nin daha başlamadığı bir dönemde milli duyguları harekete geçiren böylesi bir konuşmayı yapan Halide Edip Adıvar’ı filmde canlandıran Birce Akalay’ın konuşma sahnesi sete damga vurdu.

Birce Akalay filmde Halide Edip Adıvar’u canlandırıyor.

Filmin ana kahramanı, Fenerbahçe’nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey’i Kubilay Aka canlandırırken Peyker rolüyle Gülper Özdemir öne çıkıyor. ‘Zaferin Rengi’ 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı örgütlenerek Anadolu’da başlatılan direnişin hikâyesini, General Harington Kupası ekseninde beyazperdeye taşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ekranların ve sinemanın pek çok önemli ismi yer alıyor. Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Yiğit Özşener, Halide Edip Adıvar’ı Birce Akalay canlandırırken Gonca Vuslateri Vera karakterine hayat veriyor. Öte yandan filmde rol alan diğer önemli isimler Nejat İşler ve Timuçin Esen.

Fenerbahçe’nin General Harington Kupası’ndaki mücadelesi filmin ana konusu.

Atatürk artık bir sinema kişisi!Atatürk artık bir sinema kişisi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.