Tamer Karadağlı da sahaya indi, Muhittin Böcek’le polemiğe girdi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı paylaştığı videoda, Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsızlığı nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni suçladı. Muhittin Böcek yetkinin bakanlıkta olduğunu söyledi.

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Tamer Karadağlı Antalya’nın önemli sanat mekânlarndan Haşim İşcan Kültür Merkezi önünden bir video paylaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek, “Rezalet! Hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten utanç kaynağı, inanamıyorum. Bina savaştan çıkmış gibi korkunç durumda. Belediye bunları görmüyor mu?” dedi.

Böcek: Bina Kültür Bakanlığı’na ait

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek de bu videoya hemen cevap verdi. Binanın Kültür Bakanlığı’na ait olduğunu söyledi.

Karadağlı durmadı. Yeni bir video daha çekti. Muhittin Böcek’e yönetmelikle cevap verdi. Binanın iç kısmından kiracı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, dış cephenin bakımında ise mülk sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne sorumlu olduğunu söyledi.

Sonra Muhittin Böcek “Koskoca Kültür ve Turizm Bakanlığı yazdığı halde bunu nasıl söylemiş şaşırtıcı. Herhâlde onda da bir telaş var. Şu anda son günlerde sayın bakan da öyle de. Siyasi maksatlı bir paylaşımdır. Benim sevgili Antalyalı hemşehrilerim sandıkta gereğini yapacaktır” diyerek Tamer Karadağlı’nın bulunduğu pozisyonu seçim için kullandığını ima etti.

Haşim İşcan Kültür Merkezi üzerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ismi yazılı.

Merkezi belediye yaptı bakanlık kullanıyor

İnşasına 2003 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan Haşim İşcan Kültür Merkezi, 2006 yılında Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’ne devredildikten sonra Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından ortaklaşa kullanılmaya başlandı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi en son, yıkılmasıyla ilgili bir kararla gündeme gelmişti. Akdeniz Gerçek‘teki habere göre kültür merkezinin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanı ticaret alanına çevrilmek istendi. Bu karar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında kabul edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada AKP, MHP ve İYİ Parti grupları kültür merkezinin yıkımına yönelik oy kullandı.

 

Dünya Tiyatrolar Günü’nün ardından özel seçkiDünya Tiyatrolar Günü’nün ardından özel seçki

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.