RTÜK Netflix’e bastırdı ve karar değişti: ‘Famagusta’ sadece Yunanistan’da gösterilecek

Yunanistan Güney Kıbrıs ortak yapımı olan ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerini işgalci gösteren 'Famagusta' dizisi Netflix'te sadece Yunanistan'da gösterilecek. Türkiye'de ve başka bir ülkede gösterilmeyecek. Kararı RTÜK Başkanı açıkladı.

Kültür Sanat 6 Eylül 2024

Yunan yapımı dizi ‘Famagusta’nın kaderi belli oldu. Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Türk askerini işgalci olarak gösteren ‘Famagusta’ Türkiye ve yurtdışında gösterilmeyecek. Türkiye’de tepkiyle karşılanan dizi hakkında açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yapımın akıbeti hakkında konuştu. Netflix’te yayınlanan dizi platformun sadece Yunanistan kataloğunda yer alacak.

Şahin “Famagusta’ dizisi Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türkü’nün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan Kıbrıs Barış Harekâtı, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirmiştir. Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun gözyaşları silinmiştir” dedi.

RTÜK Başkanı Şahin Netflix’in bu kararı nasıl aldığını da anlattı: “Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır. Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır.”

Netflix'in Kıbrıs dizisi 'Famagusta' kriz çıkardı: Türkiye ve KKTC teyakkuzda!Netflix’in Kıbrıs dizisi ‘Famagusta’ kriz çıkardı: Türkiye ve KKTC teyakkuzda!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.