Mısır’ı ayağa kaldıran dizi yılın en kötüsü seçildi

Mısır'da kitlesel gösterilere neden olan 'Kleopatra' dizisi Rotten Tomatoes tarafından tarafından 2023'ün en kötü dizisi seçildi. Listenin ikinci sırasında ise Lily Rose Depp ve The Weeknd'in başrolünü paylaştığı 'The Idol' var.

Kültür Sanat 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sinema platformu Rotten Tomatoes yılın en kötü dizilerini açıkladı. Oylarla belirlenen yılın en kötüleri listesinde zirvede ‘Kleopatra’ var. Netflix yapımı belgesel dizi daha yayınlanmadan tartışma konusu olmuştu. Mısır’da halk dizide Kleopatra’yı siyahi bir oyuncunun canlandırması nedeniyle Netflix’i protesto ederken yapımın ülkede yayınlanmaması için gösteriler düzenlemişti. Hatta bir avukat, Netflix’i, Kleopatra’nın Mısırlı kimliğini silmeyi amaçlamakla suçladı. Avukat Mahmut al-Semari, gerekli yasal önlemleri alması ve Netflix’in Mısır’daki hizmetlerine erişimin engellemesi talebiyle savcılığa şikayette bulundu.

Cesur sahneler The Idol’a yetmedi

Rotten Tomatoes tarafından yılın en kötü dizisi seçilen ‘Kleopatra’ için 2020 yılnda İsrailli oyuncu Gal Gadot’a teklif götürüldüğünü de hatırlatalım. Ancak Mısır’dan gelen yoğun tepkiler sonrasında yapım şirketi Gadot ile çalışmaktan vazgeçmişti. Gelelim listenin ikinci sırasına. ‘Euphoria’ dizisinin yaratıcısı Sam Levinson’ın yeni projesi ‘The Idol’ listenin ikinci sırasında yer aldı. Yılın en kötü ikinci dizisi seçilen yapımın başrollerinde Lily-Rose Depp ve Abel Tesfaye nam-ı diğer The Weeknd yer alıyordu. Sevişme sahneleriyle dikkat çeken dizi, özellikle hikâye anlatımı nedeniyle eleştirilerin odağındaydı. Altı bölüm olacağı ilân edilen dizi beşinci bölümünde final yapmıştı. Oysaki dizi hakkında beklentiler çok yüksekti.

Listenin üçüncü sırasında ‘Gotham Knights’ yer alıyor. Batman ailesinin üyelerine ve diğer DC Comics’i destekleyen karakterlere odaklan dizi, 13. bölümü itibarıyla iptal edildi ve yayından kalktı. Listenin dördüncü sırasında ‘Obsession’, beşinci sırasında ise ‘Alert: Missing Persons Unit’ yer alıyor. Listenin altıncı sırasına ‘Muted’ yerleşirken yedinci sırada ise animasyon dizi ‘Velma’ bulunuyor. ‘Django’ ve ‘True Lies’tan sonra listenin son sırasında ise adı gibi büyük umutlar vaat etse de beklentileri karşılayamayan Charles Dickens romanı uyarlaması ‘Büyük Umutlar’ yer aldı.

Hollywood'da grevin maliyeti netleşiyorHollywood’da grevin maliyeti netleşiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.