Taviloğlu Koleksiyonu İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sergileniyor

MUDO mağazalarının kurucusu Mustafa Taviloğlu'nun 50 yılda biriktirdiği deniz ve balık temalı eserler, Türkiye'nin en büyük plastik sanatlar müzesinde özel olarak sergilenmeye başlandı. Sergi 20 Şubata kadar açık. Kaçırmayın.

Kültür Sanat 27 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin ilk ve en büyük plastik sanatlar müzesi olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde Taviloğlu Koleksiyonu’ndan seçili eserlerden hazırlanan “Yarısı Gümüş, Yarısı Köpük” sergisi 20 Aralık’ta sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Küratörlüğünü Neslihan Muratbeyoğlu’nun üstlendiği sergi İstanbul’un önemli simgelerinden balık ve balıkçılık temalarını işliyor. 52 parça resim, heykel ve enstalasyondan oluşan sergi 20 Şubat 2024 tarihine kadar İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin geçici sergi salonunda ziyaret edilebilir.

Taviloğlu Koleksiyonu deniz tutkusunu yansıtıyor

Adını Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “İstanbul Destanı” şiirindeki dizelerden alan sergideki eserler Mustafa Taviloğlu’nun 1972 yılından bu yana koleksiyonuna kattığı eserlerden oluşuyor.

50 yılın birikimi olan koleksiyon bir yanıyla da Taviloğlu’nun deniz tutkusunu yansıtıyor. Sergide eserleri yer alan ressamlar Adil Doğançay, Adnan Turani, Ahmet Münib, Ali Avni Çelebi, Ali Karsan, Avni Arbaş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu, Cevat Dereli, Fikret Mualla, Hale Asaf, Hikmet Onat, Mehmet Ali Laga, Mehmet Güreli, Naile Akıncı, Nedim Günsür, Nedret Sekban, Nejad Melih Devrim, İbrahim Safi, Vecih Bereketoğlu ve Zeki Faik İzer.

Nick Cave sanat çıtasını yükseltti: 2024'te sergi açacakNick Cave sanat çıtasını yükseltti: 2024’te sergi açacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.