Taylor Swift gişede ABD dışında hayal kırıklığı yaşadı

Taylor Swift, ekim ayında dolar milyarderi müzisyenler kulübüne katılmış, gösterime giren belgeseliyle de Amerika Birleşik Devletleri'nde hasılat rekoruna imza atmıştı. Belgeseli tüm dünyada gösterime giren müzisyen, ülkesi dışında pek de umduğunu bulamadı.

Kültür Sanat 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Taylor Swift, kuşkusuz kariyerinin en ışıltılı günlerini yaşıyor. Yıllardır beklenen Eras Tour adını verdiği turnesi sayesinde dolar milyarderi müzisyenler kulübüne dahil olan 34 yaşındaki müzisyen, sinema salonlarında da tarihi başarılara imza atıyor. Ama sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde. Bu yıl çıktığı turneden görüntülere yer verdiği belgeseliyle ülkesi ABD’de hasılat rekoru kıran müzisyen, yabancı topraklarda en azından sinema salonlarıdna arzuladığı rağbeti göremedi. Daha rakamsal bir ifadeyle 231 milyon dolarlık hasılata ulaşan belgeselin bu gelirinin yaklaşık yüzde 72’si ABD sınırları içerisinden.

Taylor Swift gişede ABD’ye duacı

Türkiye’de geçen hafta sonu gösterime giren Eras Tour belgeseli sinema salonlarında 15 bin 137 kişi tarafından izlendi. Dünya genelinde 94 ülkede ve 4 bin 500’ü aşkın sinema salonunda gösterime giren Taylor Swift belgeseli ABD’den sonra en çok İngiltere’de izlendi. Ancak orada da elde ettiği hasılat 12 milyon 600 bin dolar seviyesinde. Gişe hasilatında İngiltere’nin ardından ikinci sırada ise Almanya yer alıyor. Almanya’da 13 Ekim’de gösterime giren belgesel gişede 3 milyon 900 bin dolar kazandırdı.

Taylor Swift’in Avrupa dışındaki gişe rakamları çok daha düşük seviyede kaldı. Asya-Pasifik ve Latin Amerika ülkelerinde de gösterime giren belgesel, Kolombiya’da 460 bin dolarlık hasılat elde etti. Asya-Pasifik bölgesinde değerlendirilen Yeni Zelanda’da ise bu rakam 676 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanında konserlerinde biletleri yok satan Amerikalı müzisyenin hasılat grafiği önümüzdeki haftalarda da merak konusu olmayı sürdürecek.

Taylor Swift artık kendi rekorlarını kırıyorTaylor Swift artık kendi rekorlarını kırıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.