Teoman saplantılı hayranından korkuyor: ‘Akıl hastası bu insanlar’

Teoman kendisini takip eden saplantılı hayranı hakkında suç duyurusu yapmıştı. Sosyal medyada da aynı kişi tarafından rahatsız edildiğini söyleyen müzisyen "kızmıyorum ama yine de korktuğum için mahkemeye veriyorum" dedi.

Kültür Sanat 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Teoman, kendisini sürekli takip eden bir kişiden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi olmuştu.

Teoman geçen hafta “saplantılı hayranı” hakkında suç duyurusu yapmıştı. Müzisyeni temsilen avukatı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçesinde ““Şüpheli ısrarlı ve planlı şekilde müvekkilin huzur ve sükûnunu bozmuştur. Müvekkili ısrarla takip eden A.A’nın bu davranışı taciz boyutuna ulaşmıştır. Müvekkil dışarıya çıktığında sürekli A.A. ile karşılaşma korkusu içinde yaşamaktadır. Sürekli izlendiği düşüncesine giren müvekkil can güvenliğinden ciddi derecede endişe duymaktadır. Bu nedenle kendisinden şikâyetçiyiz” demişti, şikâyet üzerine de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı A.A. hakkında soruşturma başlatmıştı.

Teoman: Şoförüm darbe aldı

Kendisini takip eden hayranıyla birkaç kez yüz yüze geldiklerini ve sokağa çıktığında tedirgin olduğunu belirten Teoman İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu şikayet dilekçesi hakkında konuştu. Müzisyen “Öyle bir şey vardı, daha evvelden şoförüm de darbeler aldı. Arada böyle şeyler oluyor. Kızmıyorum onlara ama ‘takıntılı hayran’ demesek daha doğru olur. Birtakım deliler bunlar. Ünlülere kafalarını takıyorlar. Üzülüyorum da mahkemeye vermeye. Fakat birkaç kez denk geldik, insanın ödü patlıyor. Tedirgin oluyorum tabii ki. Akıl hastası bunlar. Hayal dünyalarında bir şeyler kuruyorlar ünlü isimlere dair. Kızmıyoruz ama yine de korkuyoruz diye mahkemeye veriyoruz.” dedi.

Suç duyurusu dilekçesine göre A.A. soyadını değiştirerek müzisyenin soyadı olan Yakupoğlu’nu kullanmaya başlamış, sosyal medyada sürekli müzisyen hakkında paylaşımlar, Teoman’ın paylaşımlarının altına da “Canım seni görmek istiyor” gibi yorumlar yapmış. Sabah gazetesinin ulaştığı şikayet dilekçesinde A.A.’nın müzisyeni görmek için şarkıcının oturduğu bölgede market ve bakkallarda uzun süre beklediği belirtiliyor.

Emel Sayın ile Müslüm Gürses bıçaklandı, Bülent Ersoy vuruldu

Teoman korkmakta haklı. Mazisi eski olan saplantılı hayran zorbalığı nedeniyle Bülent Ersoy, Emel Sayın ve Müslüm Gürses saldırıya uğramıştı. Bülent Ersoy 1989’da Adana’da sahne aldığı bir gazinoda hayranı Hacı Tepe tarafından vurulmuştu. Saldırganın Ersoy’u vurma sebebi ‘Çırpınırdı Karadeniz’ şarkısını istediği halde Ersoy’un okumaması. Ersoy hayranı olan Tepe güya arkadaşları içinde rencide olduğunu söyleyip Ersoy’a kurşun yağdırmıştı.

Emel Sayın 1983’te ‘Neşe-i Muhabbet’ gösterisi için sahneye çıktığı günlerde, saplantılı hayranı İrfan Özdemir tarafından bıçaklanmıştı. Bir dönem sürekli bu hayranının tacizine maruz kalan Sayın’ın çalıştığı gazinoların kulisinde polis bulundurulmuş, konserlerinde büyük güvenlik önlemleri alınmıştı.

Her konseri olay olan rahmetli Müslüm Gürses ise 1989’da Bursa’daki bir konserinde yine bir hayranı tarafından bıçaklanmıştı. Bu olay unutulsa da sanatçının hayat hikayesinin anlatıldığı ‘Müslüm Baba’ filminde anlatılınca hatırlandı. Fatma Girik yarım asırdan fazla saplantılı hayran zorbalığı ile uğraştı

 

Sanat dünyası tedirgin: Saplantılı hayran zorbalığının önüne geçilemiyor!Sanat dünyası tedirgin: Saplantılı hayran zorbalığının önüne geçilemiyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.