‘Ters Yüz 2’ dünyada 1 milyar dolar, Türkiye’de ise bir milyon seyirci barajını aştı

Geçen hafta 2024'ün en çok izlenen filmi ünvanını ele geçiren 'Ters Yüz 2' üçüncü haftasında tüm dünyada 1 milyar dolar hasılat elde etti. Film Türkiye'de de bir milyon seyirci tarafından izlendi.

Kültür Sanat 1 Temmuz 2024

Vizyona girmeden ilgi göreceği düşünülüyordu ama böyle bir ilgi beklenmiyordu. ‘Ters Yüz 2’ filminden bahsediyoruz. Animasyon film rekorları kıra kıra ilerliyor. Geçen hafta dünyada 2024’ün en çok hasılat yapan filmi ünvanını ele geçiren film bu hafta da 1 milyar dolar hasılat barajını geçti.

Boxoffice Mojo verilerine göre film üçüncü haftasında dünyada 1.01 milyar dolar hasılat elde etti. ABD’de 469 milyon dolarlık bir hasılat elde eden animasyonun ABD dışındaki hasılatı ise 545 milyon dolar. ABD dışında filme en çok ilgi gösterilen ülke Meksika oldu. Film Meksika’da 63 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Türkiye’de büyük ilgi gören yapım haftalardır boxoffice listelerinin üst sıralarında. Üçüncü haftasında Türkiye’de de animasyon bir milyon sınırını geçti ve 1 milyon 21 bin kişi tarafından izlendi.

İlk filmden daha çok izlendi

2015 yılında vizyona giren ‘Ters Yüz’ filmi ABD’de 356 milyon dolar, tüm dünyada 858 milyon dolar hasılat elde etmişti. Türkiye’deyse 489 kişi tarafından izlenmişti.

‘Ters Yüz 2’de Riley’nin Neşe liderliğindeki duygu dünyasına yeni duygular dahil oluyor:  Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık ve Utanç. Çünkü Riley artık bir ergen. Filmde yeni duyguların önceki duyguları bastırıp Riley’i kontrol altına almasıyşla yaşananlar anlatılıyor.

'Ters Yüz 2' ikinci haftasında 2024'ün en çok izlenen filmi oldu‘Ters Yüz 2’ ikinci haftasında 2024’ün en çok izlenen filmi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.