‘Ters Yüz 2’ ikinci haftasında 2024’ün en çok izlenen filmi oldu

İki hafta gösterime giren 'Ters Yüz 2' başarıdan başarıya koşuyor. Film şimdiden 724 milyon dolarlık hasılatla tüm dünyada 2024'ün en çok izlenen filmi oldu. Filmi 1 milyar dolar barajını geçmesi bekleniyor.

Kültür Sanat 24 Haziran 2024

Ve beklenen rekor geldi. Gösterime girdiği hafta tüm dünyada büyük ilgi gören animasyon ‘Ters Yüz 2 / Inside Out 2’, daha ikinci haftada 2024’ün en çok izlenen filmi olmayı başardı. Boxoffice Mojo’nun verilerine göre tüm dünyada şu an film 724 milyon dolar hasılat elde ederek ‘Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2’nin 711 milyon dolarlık hasılatını geride bıraktı.

‘Ters Yüz 2’ sadece dünyada yılın en çok izlenen değil ABD’de de yılın en çok izlenen filmi ünvanını şimdiden ele geçirdi. Filmin ABD hasılatı şimdilik 355 milyon dolar. ABD dışındaysa, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Brezilya, Meksika, Şili, Kolombiya, Avusturya, Güney Kore, Filipinler ve Türkiye filmin yoğun ilgi gördüğü ülkeler. Ama özellikle Meksika ve Brezilya’da rekor denecek bir ilgi söz konusu. Filmin Meksika hasılatı 29.5 milyon dolar, Brezilya hasılatı ise 17.5 milyon dolar.

‘Ters Yüz 2’nin bu yıl 1 milyar dolar sınırını aşması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.