Thames’tan Haliç’e: Tate Modern koleksiyonu Artİstanbul Feshane’ye taşınıyor

Londra'daki Thames nehri kıyısında eski bir santralin dönüştürülmesiyle açılan Tate Modern'in koleksiyonu Haliç'teki Artİstanbul Feshane'ye taşınıyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden Tate'ten eserler 23 Ocak'tan itibaren İstanbul'da.

Kültür Sanat 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Artİstanbul Feshane, Londra merkezli Tate Müzesi'nin koleksiyonuna ev sahipliği yapacak.

Artİstanbul Feshane dünyanın en önemli sanat kurumlarından Tate’i ağırlayacak. Londra’da Thames nehri kıyısında bir santralden dönüştürülen müzenin koleksiyonu Haliç’e taşınıyor. 23 Ocak’ta kapılarını ziyaretçilere açacak ‘Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde’ sergisi Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi sanatçıların da aralarında olduğu çok disiplinli özel bir seçkiyi Haliç’te sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi 19 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Şangay’dan sonra Feshane’de

21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Tate Modern’in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor. Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan, bu akımla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncülleri ve çağdaş sanatçıları da bir araya getiren ‘Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde’ sergisi, 20. yüzyıl sanatına bir yolculuk niteliği taşıyor. Daha önce Portekiz’in Porto şehrinde Atkinson Müzesi’nde ve Çin’in Şangay şehrinde Pudong Sanat Müzesi’nde sergilenen eserlerin yeni durağı İstanbul.

Taviloğlu Koleksiyonu İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sergileniyorTaviloğlu Koleksiyonu İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sergileniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.