The Weeknd’den Gazze’ye iki milyon dolarlık bağış

Spotify verilerine göre şu an dünyanın en çok dinlenen müzisyeni konumundaki The Weeknd Gazze'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmıyor. Etiyopya kökenli Kanadalı müzisyen Gazze'ye yaklaşık beş milyon dolar bağış yaptı.

Kültür Sanat 5 Mayıs 2024
Spotify'a göre The Weeknd, şu anda dünyanın en çok dinlenen müzisyeni.

Gazze’deki insanlık dramı devam ederken sanatçılar da bu zulme karşı Gazzelilerle dayanışmaya devam ediyor. Daha önce Gazze’ye 2.5 milyon dolar bağışta bulunan The Weeknd bölge için bir kez daha harekete geçti. Etiyopya kökenli Kanadalı müzisyen İsrail saldırılarında binlerce kişinin katledildiği Gazze’ye bu sefer de iki milyon dolar yardım yaptı.

The Weeknd Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İyi Niyet Elçisi olan The Weeknd yaptığı iki milyon dolarlık bağışla tam 18 milyon ekmek üretilmesini sağladı. Ekim 2021’den bu yana Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı için çalışan müzisyen Gazze için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğini söyledi.

16 Şubat 1990’da Toronto’da dünyaya gelen Abel Tesfaye nam-ı diğer The Weeknd, Spotify’ın güncel verilerine göre şu anda dünyanın en çok dinlenen müzisyeni. Birkaç ay önce Taylor Swift’i geride bırakan Kanadalı müzisyen yoğun konser takvimiyle de dikkat çekiyor. Geçen yıl HBO yapımı ‘The Idol’ adlı dizide ilk oyunculuk deneyimi de yaşayan müzisyen bu alanda istediğini pek de alamasa da müzikte milyonları peşinden sürüklemeye devam ediyor.

The Weeknd birkaç yıl önce seslendirdiği ‘Often’ şarkısıyla Türkiye’de uzun süre konuşulmuştu. Sabahattin Ali’nin ‘Eskisi Gibi’ şiirinden bestelenen ‘Ben Gene Sana Vurgunum’ şarkısının melodisini ‘Often’da kullanmıştı. Şarkı hakkında açıklama yapan müzisyen Nükhet Duru’nun sesinden parçayı duyduğu an çok etkilendiğini ve bunu mutlaka kullanmak istediğini söylemişti.

Bir hayalin peşinde: The Weeknd 4 milyar dinlenmeyle tarihe geçtiBir hayalin peşinde: The Weeknd 4 milyar dinlenmeyle tarihe geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.