Haluk Levent dünyanın en etkili 100 kişisinden biri ama…

Time dergisi yılın en etkili 100 kişisini açıkladı. Listede Haluk Levent, Özlem Türeci ve Uğur Şahin de yer alıyor. Haluk Levent, listenin açıklanmasının ardından Elif Şafak'ın yazdığı yazı nedeniyle tepki gösterdi: "İçerik beni üzdü."

Kültür Sanat 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Time'ın listesinde Haluk Levent'in yanı sıra Özlem Türeci ve Uğur Şahin de yer alıyor.

Time dergisi artık gelenekselleşen Yılın En Etkili 100 Kişisi Listesi’ni açıkladı. Listede Haluk Levent’in yanı sıra Özlem Türeci ve Uğur Şahin de yer aldı. Böylece siyaset, sanat, ekonomi ve spor gibi farklı dallarda yılın öne çıkanlarının yer aldığı listeye üç Türk girdi.

Haluk Levent’le ilgili dergide yer alan yazar Elif Şafak’ın yazdığı yazı sanatçı tarafından eleştirildi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Haluk Levent “İngiltere Kralı Charles, ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk, Beyonce, Messi, Bella Hadid, Janet Yellen ile birlikte en etkili 100 kişi içine seçilmişim. Türkiye’den 182 kişi önerilmiş. Editörler araştırma yapmış. Twitter’da dünya sıralamasındaki gücü. Görüntülenme ve etkileşim gücü. Üye sayısı. Ahbap’ın geçmişte ve son depremdeki çalışmalar… Ama içerik beni üzdü. Referans olan kişi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin benim çalışmalarım üzerinden eleştirilmesi kabul edeceğim bir husus değil” dedi.

Amerika’ya gitmeyeceğini açıkladı

Levent açıklamasına, “Bu sebeple ödülü reddediyorum ve Amerika’ya gitmeme kararı aldım. Deprem sürecinde tüm devlet kurumları ,hükümet ,tüm muhalefet , belediyeler ve 18 bin STK yani tüm ülke tek yürek olup herkes elinden geleni yapıyorken bu tartışmaların içine girmeme kararı aldım. Bilginize” eklemesini yaptı.

Derginin açıkkadığı En Etkili 100 Kişi listesinde Michael R. Jackson, Drew Barrymore, Salma Hayek, Colin Farrell, Neil Gaiman, Jennifer Coolidge, Sara Mardini & Yusra Mardini, Salman Rushdie, Kral Charles, Bella Hadid, Olena Zelenska, Lula, Janet Yellen, Anthony Albanese, Joe Biden, Olaf Scholz, Lionel Messi, Padma Lakshmi, Beyoncé, Patrick Mahomes II, Elon Musk, Kylian Mbappé ve Iga Swiatek gibi isimler yer alıyor.

Saç teliyle ortaya çıkan Beethoven gerçekleri!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.