Don Kişot yeniden sahnede
Timur Selçuk ölümünün üçüncü yılında anılıyor. Türk müziğinin çok yönlü sanatçısı için Mercan Selçuk Dans Topluluğu'nun gerçekleştireceği 'Babamın Şarkıları' projesi kapsamında 6 ve 9 Kasım'da iki etkinlik düzenlenecek.
6 Kasım 2020 tarihinde aramızdan ayrılan Türk müziğinin büyük ismi Timur Selçuk, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek iki etkinlikle anılacak. Vefatının üçüncü yılında kızı Mercan Selçuk’un hazırladığı ‘Babamın Şarkıları’ projesi kapsamında sanatçı, 6 ve 9 Kasım’da yad edilecek. Bu iki özel buluşmada da Mercan Selçuk Dans Topluluğu (MSDT) sahnede olacak.
Artık her biri klasikleşmiş Timur Selçuk şarkıları, kızı Mercan Selçuk’un koreografisi ve MSDT dansçılarının performansıyla sahneye yansıyacak. AKM’deki bu özel konser serisi aslında bir müzisyen ailenin retrospektifine de dönüşecek. Ücretsiz gerçekleşecek gösteri Mercan Selçuk, dedesi ve Türk müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Münir Nurettin Selçuk’tan izler de taşıyor.
Timur Selçuk’un aramızdan ayrılışının üçüncü yılı vesilesiyle gerçekleşecek bu konser serisinde sanatçının ‘İspanyol Meyhanesi’, ‘Beyaz Güvercin’, ‘Ayrılanlar İçin’, ‘Ekonomi Bilmecesi’, ‘Karantinalı Despina’ gibi her biri efsaneleşmiş şarkıları da seslendirilecek. Bu esnada da MSDT dansçılarının klasik bale ve modern dans koreografileri şarkılara eşlik ederken sanatçının videoları eşliğinde sahneye konulacak.
2 Temmuz 1945 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Timur Selçuk, Babası Münir Nurettin Selçuk’un da yönlendirmesiyle henüz beş yaşındayken piyano çalmaya başlar. Galatasaray Lisesi ile eşzamanlı olarak İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda da piyano eğitimini sürdürür. Paris’teki École Normale de Musique de Paris’te bestecilik ve orkestra yönetimi eğitimi alan müzisyen, Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Oda Orkestrası’na bağlı Çağdaş Müzik Merkezi’ni kurdu. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda da 10 yıl boyunca çalışan sanatçı bu süre zarfında, Uğur Mumcu’nun ‘Sakıncalı Piyade’sinin müziklerine de imza atar. Bunun dışında da ‘804 İşçi’, ‘Ferhat ile Şirin’, ‘Şeyh Bedrettin Destanı’ gibi oyunların müziklerini de besteler. 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanını kazanan Timur Selçuk, 6 Kasım 2020’de, 75 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti.