Tom Hanks uyardı: ‘Bu ben değilim’

Yapay zekanın kullanımı tartışmaları devam ederken Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks konunun son mağduru oldu. Daha önce yapay zeka kullanımıyla ilgili endişelerini dile getiren oyuncu, diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda kendi görüntüsünün kullanıldığını fark edince hayranlarını uyardı.

Kültür Sanat 4 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yapay zekanın geleceği ve kullanım alanları Hollywood’un en çok tartıştığı konuların başında geliyor. Yeni anlaşmaya varılan Yazarlar Birliği grevinin de en önemli gündem maddesi yapay zekaydı. Oyuncular ve yazarlar yapay zekanın kullanımı konusunda stüdyolardan kendilerini güvence altına almalarını istemişlerdi. Yazarlar Birliği görevi beş ayın sonunda e yapay zekanın film ve TV’de nasıl kullanılabileceğine dair kısıtlamalar içeren bir anlaşma onaylarken Oyuncular Birliği grevi hala devam ediyor.

Yapay zekanın kullanımı tartışmaları devam ederken Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks konunun son mağduru oldu. Daha önce yapay zeka kullanımıyla ilgili endişelerini dile getiren oyuncu, diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda kendi görüntüsünün kullanıldığını fark edince hayranlarını uyardı. Hanks, görüntüsünün kendi onayı olmadan kullanıldığını duyurdu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

‘Yapay zeka sayesinde ben ölsem bile performanslarım devam edebilir’

Hanks geçen mayıs ayında katıldığı bir podcast programında “Artık herkes yapay zeka veya deep fake teknolojisiyle her yaşta kendini yeniden yaratabilir. Yarın bana bir otobüs çarpsa ölebilirim ama performanslarım devam edebilir. Ekrandaki gerçekten ben miyim değil miyim anlamak da mümkün olmayacak çünkü çok gerçekçi görünecekler. Seyirciler de farkı anlayacaklar ancak umursayacaklar mı emin değilim” demişti.

Bill Gates bile deepfake mağduru: Bir videonun gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağız?Bill Gates bile deepfake mağduru: Bir videonun gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağız?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.