Travis ile bir yaz gecesi rüyası

Bonus Parkorman kapılarını İskoçya'dan gelen ışıltılı melodilere açtı. +1 Sunar Gezgin Salon festivalinin ilk gününün kapanışında Travis binlerce müzikseveri büyülerken günboyu birbirinden özel isimler sahnedeydi.

Kültür Sanat 30 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
+1 Sunar: Gezgin Salon'un ilk gecesinin kapanışında Travis sahnedeydi.

Aylardır merakla beklenen +1 Sunar: Gezgin Salon festivalinin ilk günü geride kaldı. Bonus Parkorman’ın bu sezonki açılışına da evsahipliği yapan festivalin ilk günü konserlerin yanı sıra stand up gösterileriyle de festival katılımcılarının alandan bir hayli mutlu ayrılmasını sağladı. Öğlen saatlerinde kapılarını açan festivalde güne genç müzisyen Bade’nin performansıyla başladık. 14.30 dolaylarında başlayan bu müzik şöleni akşam saatlerinde alternatif müziğin Türkiye’deki sevilen topluluğu Büyük Ev Ablukada ile devam etti. Son olarak da İskoçya’nın medar-ı iftiharı Travis, yılın en uzun günlerinden birinin akşamında sahnedeydi.

Travis 27. yılını kutluyor

İstanbul’a gelişleri yıllardır beklenen Travis’in +1 Sunar: Gezgin Salon programına ekleneceği birkaç hafta önce açıklanmıştı. Bu yazı konserler bakımından oldukça hareketli geçireceği daha kış aylarından belli olan İstanbul’a İskoçlarn bu güzide topluluğunun da gelecek olması heyecanla karşılanmış festivalin kalan az sayıdaki bileti de tükenmişti. Gür ağaçların ortasında yemyeşil çimenlerin üzerinde ânın tadını çıkaran binlerce müziksever günboyunca eğlenirken bir yandan da akşamki bu büyük konseri bekledi. İskoç toplululuk da bu beklentiye unutulmaz bir performansla karşılık verdi.

2020’de ’10 Songs’ adlı albümlerini dinleyiciyle buluşturduktan sonra 2021’de de ‘The Invisible Band’ albümlerinin 20. yılını özel bir kayıtla kutlayan Travis, diskografisindeki pek çok özel şarkıyı Parkorman’ı dolduran binlerce müzisyene seslendirdi. İlk albümleri ‘Good Feelings’den bu yana 27 yıl geçen grup sahnede ‘Sing’ şarkısını seslendirmeye başladığında neredeyse tüm telefonlar video moduna alınıp göğe yükseldi. İskoç grubu bugünkü popülaritesine ulaştıran en önemli şarkılardan biri olan ‘Sing’, İstanbul’un da bu tatlı sıcak havasına pek yakıştı. Etkinlik alanın farklı yerlerine kurulan yiyecek ve içecek standlarının en sakin olduğu anlar da kuşkusuz adalı müzisyenlerin sahnede şarkılarını seslendirdiği dakikalardı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan topluluk büyük alkışlarla sahneden ayrılırken gördükleri ilgiden duydukları mutluluk yüzlerine yansımıştı. Bu da çok uzak olmayan bir tarihte İskoç topluluğu bu şehirde yeniden göreceğimiz anlamına gelebilir.

Festival coşkusu bugün kaldığı yerden devam ediyor

+1 Sunar: Gezgin Salon festivali bugün de birbirinden özel konserlerle devam edecek. Üstelik bu konserlere tıpkı dün olduğu gibi stand up gösterileri de performans aralarında eşlik edecek. Saat 14.30’da Elektro Hafız ile başlayacak konser maratonunda günün ikinci ismi Yunanistan’dan Monsieur Minimal olacak. Sonrasında da saat 17.30’da son dönemin başarılı saykedelik topluluğu Engin, şarkılarını seslendirecek. Salon İKSV’de verdikleri konserlerle isimlerini daha geniş kitlelere duyuran Engin bu kez de binlerce kişi karşısında şarkılarını söyleyecek. Saatler 19.00’u gösterdiğindeyse benzer ritimlere sahip performansıyla Hey! Douglas ortamın enerjisini yüksek tutmaya devam edecek. Hava yavaş yavaş kararırken yine Salon İKSV’den aşına olunan La Femme sahnede olacak. Saatler 22.15’i gösterdiğinde Avustralyalı topluluk Parcels sahnede olacak. İskoçya ile Avustralya’dan gelen müzisyenleri bir çatı altına toplayan festivalin kapanışı muhtemelen geceyarısını bulacak. İKSV’nin yaptığı hatırlatmayı biz de yineleyelim: Güneş kreminizi sürmeyi unutmayın ve bu güzel havada festival coşkusunu rahatça yaşabileceğiniz giyisiler tercih edin.

Yamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyorYamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.