‘Metaformoz’un yeni bölümleri gelecek mi? TRT’den buna cevap yok

TRT'nin dijital platformu Tabii'de yayımlanan 'Metamorfoz'un ilk bölümünün yayınlanmasının üzerinden bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen dizinin diğer bölümleri henüz yayınlanmadı. Dizinin sonlandırıldığına ilişkin iddialar da yükseliyor.

Kültür Sanat 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Osman Kavalı'yı dizide Can Nergis canlandırıyor.

TRT’nin dijital platformu Tabii’de yayınlanan ‘Metaformoz’ dizisi yaşanan tartışmaların ardından şimdi de final yaptığı iddialarıyla gündemde. Osman Kavala’nın casus olduğunu anlatan diziye Kavala’dan da tepki gelmiş, yapım ekibi ise sessizliğini korumuştu.

Şimdi ise  tepki gören dizinin yeni bölümlerinin yayınlanmayacağı iddia ediliyor. İlk bölümünün yayınlanmasının üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, Tabii platformunda dizinin diğer bölümleri henüz yayınlanmadı. Tanıtımı ilk olarak 6 Mayıs’ta YouTube’da paylaşılan dizinin, ilk bölümü  7 Mayıs’ta  yayınlandı. Takvimler 22 Haziran’ı gösterirken ‘Metaformoz’un yeni bölünlerine dair herhangi bir ses yok, hatta yeni bölüm ne zaman geliyor o bile belli değil.

TRT de ne yapacağını bilmiyor olabilir mi?

Bu konuda TRT büyük bir sessizlik içinde. Zira TRT basın müşavirliği 10Haber’in diziyle ilgili sorularına “Net bir şey yok” şeklinde cevap veriyor. Dün 10Haber olarak TRT basın müşavirliğine yazılı olarak şu soruları ilettik. Senaryo ve yapım ekibi kaç bölümü kanala teslim etti? 10 bölümünün tamamlandığı iddiaları var, doğru mu? İlk bölümden sonrası neden devamı gelmedi? Yayın takvimi nasıl planlandı, bir sonraki bölüm ne zaman gelecek? Dizinin yayından kaldırıldığı iddiaları var. Dizi yayından kaldırıldı mı yoksa yeni bölümler gelecek mi?

Osman Kavala, diziye ilişkin açıklamasında, genç oyuncuların “Bu itibar suikasti projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamalarının” kendisini şaşırttığını ve üzüntü verdiğini söyledi.

Senarist ‘röportaj verebilmem için projeyi tamamlam lazım’ demişti

Bu soruların hepsi yanıtsız kaldı. TRT basın müşavirliğinden, bir açıklama yapılırsa hemen bizim de bilgilendileceğimiz söyleniyor. Ancak açıklamanın ne zaman geleceğini de bilinmiyor: “Bir saat içinde de olabilir, bir hafta içinde de. Bilmiyoruz.”

Aldığımız yanıtlar TRT’nin de ne yapacağına karar vermemiş olma ihtimalini gösteriyor. Dizinin tüm bölümleri kanala ulaştı mı sorusuna da verilmiş bir yanıt yok ancak 10Haber’in daha önce ulaştığı senarist ve yapımcılardan İbrahim Ethem Arslan, “Benim röportaj yapabilmem için projeyi tamamlamam gerekiyor. Dolayısıyla ben yorum yapamayacağım” demişti. Arslan, olası bir ikinci sezon için mi yoksa ilk sezon için mi çalışıyor o da bilinmiyor.

Seyirci de soruyor: İkinci bölüm ne zaman?

Bu arada ‘Metaformoz’un yayınlandığı Tabii’nin YouTube kanalında diziyi bekleyen izleyiciler de var. 7 Mayıs’ta yayınlanan ilk bölüm videosunun altında “Bölümler ne aralıkla gelecek?” şeklinde yorumlar yer alıyor.

O TRT dizisinde Anadolu bal arıları ve sevişmeme sahnesi de olacak mı?O TRT dizisinde Anadolu bal arıları ve sevişmeme sahnesi de olacak mı?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.