Tupac Shakur’un yüzüğü için dudak uçuklatan fiyat

Tupac Shakur'un ikonik yüzüğü açık artırmada satıldı. 1996'da hayatını kaybeden Amerikalı müzisyenin yüzüğü 1 milyon dolara yeni alıcısını buldu. Sothesby's'deki açık artırmada satılan yüzük, müzisyenin kendisiyle en çok özdeşleşen aksesuarlarından biriydi.

Kültür Sanat 28 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Tupac Shakur'un ikonik yüzüğü Sothesby's'deki açık artırmada 1 milyon dolara satıldı.

Tupac Shakur’un başarı ve bir o kadar da çalkantı dolu kısa ömrü 1996’da sona ermişti. 25 yaşında solunum yetmezliği tanısıyla hayatını kaybeden Amerikalı rapçinin ölümünün arkasındaki sis perdesi henüz tam olarak aralanmış değil. Önceki hafta Amerikan polisi, rapçinin evinde ani bir arama gerçekleştirmiş nedenini ise kamuoyu ile paylaşmamıştı. Yaşanan bu sıcak gelişmeyle dünya basınının yeniden gündeminde yer alan 1971 doğumlu müzisyen bu kez de özel eşyalarıyla gündemde.

Kısa ömründe kendisinden sonra gelen kuşakları etkilemeyi başaran rap müziğin öncülerinden Tupac Shakur’un aksesuarları yarattığı personasının önemli parçalarından biriydi. Performanslarında taktığı kolye ve yüzüklerle hatırlanan rapçinin şahsi aksesuarları açık artırmayla satışa sunuldu. Sothesby’s’de açık artırmaya çıkarılan aksesuarlardan biri de Amerikalı müzisyenin gösterişli yüzüğüydü.

Müzayede evinde önceki gün gerçekleşen açık artırmada altın, yakut ve pırlantadan oluşan yüzük tam 1 milyon dolara yeni sahibini buldu. Tupac Shakur’un sık sık taktığı ve belli ki çok sevdiği bu özel yüzük için ödenen miktar aynı zamanda bir rekor anlamına da geliyor. 200 ilâ 300 bin dolar arasında satılması beklenen yüzüğün eriştiği rakam bir rapçiye ait satılan en pahalı obje oldu.

Rolling Stone dergisi tarafından Tüm Zamanların En Çok Satan 100 Müzisyeni listesine girmeyi başaran Tupac Shakur, şarkılarında şiddet, fakirlik ve ırk ayrımcılığı gibi sorunları işliyordu. Amerika Birleşik Devletleri’deki hiphop camiasında bir dönem etkili olan Doğu Yakası ve Batı Yakısı mücadelesinin de bir parçası olan rapçi, New York doğumlu olması sebebiyle bu yer yer şiddet de içeren mücadelenin Doğu yakasını temsil ediyordu.

Tony Bennett de çekti gitti bu dünyadanTony Bennett de çekti gitti bu dünyadan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.