Türkiye hafta sonu sinemaya gitti

2022'nin mart ayından bugüne kadar ilk defa hafta sonu sinemalara bir milyondan fazla seyirci gitti. Seyircinin tercihi 'Kolpaçino'nun dördüncü filmi ile '3391 Kilometre' oldu.

Kültür Sanat 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Doğu Demirkol yeni kuşak komedyenler arasında öne çıkan bir isim. Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filmiyle sinemaya başlayan, ‘Ölümlü Dünya’ filmleriyle geniş kitlelere ulaşan, ‘Doğu’ dizisiyle ekran personasını güçlendiren Demirkol en son Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filminde rol aldı. Geçen hafta vizyona giren ‘Yaşam Koçu’ Demirkol’un senaryosunu yazdığı sinemadaki ilk filmiydi. Başrolde de oynayan Demirkol’un filmi geçen haftanın iddialıları arasındaydı. Film ilk üç günde 24.749 kişi tarafından izlendi.

‘3391 Kilometre’ ise Deniz Enyüksek’in ilk filmiydi. Genç yazarlardan Beyza Alkoç’un gençlik romanının uyarlamasıydı film. ‘Yaşam Koçu’ kadar tanıtımı bile yapılmadı ama ilk üç günde 329.413 kişi tarafından izlendi. Bu ilginin nedeni Alkoç’un romanıydı. Kolpaçino serisinin dördüncü filmi ise haftanın galibi olup 441.251 seyirciyi sinemaya çekti.

Boxoffice Türkiye’nin hafta sonu rakamları açıklandığında uzun zamandan sonra ilk defa hafta sonu seyirci rakamlarının bir milyon sınırını geçtiği görüldü. En son 2022’nin mart ayında bir milyondan fazla izleyici hafta sonu sinemalara gitmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.