Türkiye’nin en popüler dizi film platformu BluTV

Justwatch'un 2023'ün ilk yarısındaki verilere göre BluTV, Türkiye'deki en popüler dijital içerik platformu oldu. 'Succession', 'The Idol', 'Euphoria' gibi yabancı yapımların yanı sıra güncel yerli dizilerin yer aldığı platform, son üç aylık dönemde yüzde 38’lik pazar payına sahip oldu.

Kültür Sanat 13 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
BluTv yılın ikinci yarısında 'Magarsus' ve ikinci sezonu için sette olan 'Bir Behzat Ç. Hikayesi: Çekiç ve Gül' yapımlarını yayınlayacak.

Dijital platformalar, kataloglarına ekledikleri yeni diziler ve orijinal yapımlarla izleyicileri çekmeye çalışıyor. Görünen o ki Türkiye’nin yerli içerik platformu BluTv, bu yarışın lideri. Türkiye’nin ilk abonelikli video platformu olarak 2016 yılında yayın hayatına başlayan BluTV, Justwatch’un 2023’ün ilk yarısındaki verilere göre Türkiye’deki en popüler dijital içerik platformu oldu. İkinci sırada ise Netflix yer aldı.

Paylaşılan verilere göre BluTV ise son üç aylık dönemde yüzde 38’lik pazar payına sahip oldu. Bu oran, 2021’in son çeyreğinde ise yüzde 42, geçen çeyrekte ise yine yüzde 38’di. Netflix ise 2023’ün ikinci çeyreğini %27’lik pazar payıyla kapattı. Platform, son çeyrekte de aynı pazar payına sahipti. MUBİ de aynı şekilde bir önceki çeyreye göre seviyesini korumayı başardı. 2021’de %7’lik paya sahip olan MUBİ, son üç ayı da %4’lük pazar payıyla kapattı.

Yeni projeler yolda

2021 yılında dünyanın önde gelen yapım şirketlerinden Warner Bros Discovery’den %35’lik bir yatırım alarak stratejik ortaklık kuran BluTV, kullanıcılarına 10 bin saatten fazla içerik, 35 orijinal belgesel ve program, 34 orijinal dizi ve film, 101 sezon 714 bölüm, 60 canlı yayın kanalı izleme imkanı sunuyor. BluTv yılın ikinci yarısında ‘Magarsus’ ve ikinci sezonu için sette olan ‘Bir Behzat Ç. Hikayesi: Çekiç ve Gül’ yapımlarını yayınlayacak.

‘Magarsus’ ilk iki bölümüyle 10 Ağustos’ta BluTV’de izleyiciyle buluşacak.

‘Magarsus’a ödül

BluTV cephesinden bir haber daha. Ağustos ayında yayın kataloğuna girmeye gün sayan ‘Magarsus’ dizisi, Berlin TV Series Festivali’nden ödülle döndü. Dün ilk kez 7. Berlin TV Series Festivali’nin “Special Mention” kısmında izleyiciyle buluşan Magarsus, başarılı oyuncu kadrosuyla “Stellar Cast” Ödülü’ne layık görüldü.

BluTV'nin yeni dizisi 'Magarsus’tan haber var: Kurak Ailesi ile tanışma tarihimiz belli olduBluTV’nin yeni dizisi ‘Magarsus’tan haber var: Kurak Ailesi ile tanışma tarihimiz belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.